• -145,00 kr
Laddningsregulator Duo-batteri 10 A
  • Laddningsregulator Duo-batteri 10 A

10A Laddningsregulator Duo-batteri 10A

556,00 kr
411,00 kr Spara 145,00 kr
Levereras inom 1-3 dagar

Med denna regulator kan två separata batterier laddas från en och samma solpanel. Du väljer ett batteri som ska laddas i första hand. När detta batteri är fulladdat ansluter regulatorn det andra batteriet. Samtidigt bevakas det prioriterade batteriet och så fort det blir lite urladdat ansluter regulatorn detta batteri för laddning.

Lämplig för husbilar, båtar eller då du har ett gammalt batteri men du vill  inte parallellkoppla detta med dina nya batterier.

Laddningsregulator är nödvändig för att inte förstöra batteriet. Använd alltid en regulator mellan solcellen/solpanelen och ditt batteri. Laddningsregulatorn (också kallas för solcellsregulator) hindrar överladdning och djupurladdning av batteriet. Vidare hindrar laddningsregulatorn strömmen att gå baklänges (från batteri till solcellen) när det blir mörkt och solcellsspänningen sjunker till 0 volt.Denna regulator gör det möjligt att ladda två olika batterier som inte är parallell eller seriekopplade, från en och samma solpanel. det kan vara ett gammalt batteri och ett nytt batteri, ett stort och ett litet batteri, det kan vara ett fritidsbatteri och ett startbatteri eller ett startbatteri och ett Bodelsbatteri osv.Batterityperna sätts individuellt (batterityp, kapacitet).Enkelt, genom en knappnedtryckning, väljer du hur regulatorn ska sköta laddningen, att ladda batteri 1 till 100% och sedan  övergå  till  till batteri 2. eller ladda batteri 1 till 90% och hoppa till batteri 2 eller andra kombinationer. Du väljer hur laddning av dina batterier ska skötas.Batterier spänning, kapacitet och laddning beror på temperaturen. Med temperaturkompensering sköter regulatorn detta, du behöver inte bry dig om temperaturen. Har du ena batteriet långt från regulatorn använd en extern temperatursensor (ingår ej i priset). Saknas extern temperatursensor, används den inbyggda temperatursensorn av regulatorn.

Med en display kan du följa/styra statusen av ditt solcellssystemet. Display ingår ej priset, utan köps separat.Observera att regulatorn fungerar utan display, den fungerar också med endast ett batteri. Är bara ett batteri anslutet  går all tillgänglig ström till det enda batteriet oavsett vilket strömdelnings algoritm du valt för två batterier.

Fri frakt till DHL service point.

DOU-122410
Maximal ström 10A
Passar 12V solpaneler? Ja
Passar 24V solpaneler? Ja
Passar 36V solpaneler? Nej
Passar 48V solpaneler Nej
Maximal spänning 50V
Maximal 12V solpaneleffekt 170W
Maximal 24V solpaneleffekt  340W
Maximal 36V solpaneleffekt Passar inte
Maximal 48V solpaneleffekt Passar inte
Laddningsnivåvisning Lysdioder
Uppladdningsvisning Lysdioder
Inställbar för olika bly-batterityper Ja
Inställbar för Litiumbatterier Nej
Skydd mot djupurladdning Nej (förbrukning via regulator är inte möjlig
Egenförbrukning < 10 mA
Spänningstransformering Nej
MPPT-funktion Nej
Skymningsdetektion Nej
Gryningsdetektion Nej
Timer Nej
Mått 155 x 75x 4  mm
Vikt 205 g
Garanti 1 år

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.