laddningsregulator Duo-batteri 20A

Reducerat pris 850,00 kr Ordinarie pris 1 190,00 kr
I Lager
Artikelnr
EPIPDB20
laddningsregulator Duo-batteri 20A finns att köpa i steg om 1

Med denna regulator kan två separata batterier laddas från en och samma solpanel. Du väljer ett batteri som ska laddas i första hand. När detta batteri är fulladdat ansluter regulatorn det andra batteriet. Samtidigt bevakas det perioriterade batteriet och så fort det blir lite urladdat ansluter regulatorn detta batteri för laddning.

Lämplig för husbilar, båtar eller då du har ett gammalt batteri men du vill  inte parallellkoppla detta med dina nya batteier.

 

Laddningsregulator är nödvändig för att inte förstöra batteriet. Använd alltid en regulator mellan solcellen/solpanelen och ditt batteri. Laddningsregulatorn (också kallas för solcellsregulator) hindrar överladdning och djupurladdning av batteriet. Vidare hindrar laddningsregulatorn strömmen att gå baklänges (från batteri till solcellen) när det blir mörkt och solcellsspänningen sjunker till 0 volt.

Denna regulator gör det möjligt att ladda två olika batterier som inte är parallell eller seriekopplade, från en och samma solpanel. det kan vara ett gammalt batteri och ett nytt batteri, ett stort och ett litet batteri, det kan vara ett fritidsbatteri och ett startbatteri eller ett startbatteri och ett Bodelsbatteri osv.

Batterityperna sätts individuellt (batterityp, kapacitet).Enkelt, genom en knappnedtryckning, väljer du hur regulatorn ska sköta laddningen, att ladda batteri 1 till 100% och sedan  övergå  till  till batteri 2. eller laddabatteri 1 till 90% och hoppa till batteri 2 eller andra kombinationer. Du väljer hur laddning av dina batterier ska skötas.

Batterier spänning, kapacitet och laddning beror på temperaturen. Med temperaturkompensering sköter regulatorn detta, du behöver inte bry dig om temperaturen. Har du ena batteriet långt från regulatorn använd en extern temperatursensor (ingår ej i priset). Saknas extern temperatursensor, används den inbyggda temperatursensorn av regulatorn.

Med en display kan du följa/styra statusen av ditt solcellssystemet. Display ingår ej priset, utan köps separat.

Observera att regulatorn fungerar utan display, den fungerar också med endast ett batteri.Är bara ett batteri anslutet  går all tillgänglig ström till det enda batteriet oavsett vilket strömdelnings algoritm du valt för två batterier.

 

Mer information:
Maximal ström Laddningsström 20A
Passar 12V solpanel? Ja
Passar 24V solpanel? Ja
Passar 48V solpaneler Inte tillgängligt
Max Solpanel-effekt 12V Cirka 320W
Max-solpaneleffet 24V cirka 640W
Maximal solpanel effekt 48V Inte tillgängligt
Laddningsnivå-visning Avtagbar display med klar text, (display köpes separat ingår ej i priset), regulatorn fungerar även utan display
Uppladdningsvisning Avtagbar display, Visar i klar text pågående laddningsström samt laddad Ah och förbrukat Ah med mera, köpes separat
Inställbar för olika batterityper Ja
Skydd mot djupurladdning Nej
Egenförbrukning 10mA dagtid, 4mA natttid, med display tillkommer display:ns förbrukning
Spänningstransformering Nej
MPPT-funktion Nej
Skymningdetektion Nej
Gryningsdetektion Inte tillgängligt
Timer Nej
Mått 155 x 75x 40 / mm
Vikt 205 g
dokument användar manual (engelska)
Tillverkare EPSolar
Garanti 1 år, åska och vattenskada täcks inte av garantin.
Övrigt terminal: 4mm2
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Ask Your Question
Frequently Bought Together
  • This Item: laddningsregulator Duo-batteri 20A
    Reducerat pris 850,00 kr Ordinarie pris 1 190,00 kr
  • Solcell 100W, monokristallin
    Reducerat pris 1 790,00 kr Ordinarie pris 2 199,00 kr
  • Parallellkontakt
    149,00 kr
- 29%