Drivenhet med timer för LED-belysning, 3,3 A

1 100,00 kr
I Lager
Artikelnr
DCCP-10060
Drivenhet med timer för LED-belysning, 3,3 A finns att köpa i steg om 1

Drivenhet för ledlampor med timer och dimerfunktion.  Har tre timrar med möjlighet att ställa båda tid och belysningsstyrka i tre olika lägen per dygn, från helt släckt till maximal effekt. Mycket enkel inställning via fjärrkontroll. Drivenheten är vattentät med bred inspänning från 9 V till 33 VDC.

Bra för alla LED-belysningsförhållanden. Med denna enhet kan du använda12V lED med 12 eller 24V solcellsystem.

LED-drivenhet är en strömgenerator som förser LED-lamporna med den ström som användaren ställer in enheten för. Inställbar för strömmar från 0 A till maximal ampere som enheten klarar av.

Strömstegen är 10 mA (0,01A). Den stegar upp spänningen (step up) för att tvinga den ström användaren har programmerat enheten för.

Kan den fungera med alla LED-lampor? Svaret är båda ja och nej. Timrar och läge av maximal effekt fungerar med alla 12 V LED. Om LED-lamporna är också dimringsbara fungerar båda dimring och timrar.  230 V LED- går inte att driva med denna drivenheten.

Hur ska man ansluta två/flera LED-lampor till denna enhet? Lamporna ska vara av samma styrka (watt) då kan du serie eller parallellkoppla flera stycken.

Hur ska man hitta strömmen för en lampa? Om den är en 12 V lampa dela effekten med 12.

Ex: en LED-lampa är på 3 W hur mången ampere ska drivenheten ställas för?

Ohms lag: I= P/U, där I är ström, P är effekt i watt och U är spänning,  För 3 W lampan får  I=3/12=0.25 A.

När du ställer enheten på 0,25 A lyser den som starkast. Antagligen lyser den redan vid 0.01A och alla steg upp till 0.25A är möjliga (omlampan är dimringsbar) utan att skada lampan.

Vad händer om den ställs för högre Ampere?  Då ökas spänningen till avsevärd högre än 12V och ledlampan förstörs.

Observera att om du ställer in enheten för högre ström än vad dina lampor klarar av ansvarar vi inte för förstörda lampor. Beräkna alltid maximal ström enligt ovan och stega upp strömmen till strax under riktvärdet då ökar lampornas livslängd.

Ska man seriekoppla eller parallellkoppla flera lampor? För det första ska båda lamporna vara av samma styrka. Det går båda med seriekoppling och parallellkoppling. Vid parallellkoppling, om du exempelvis har två stycken 3 W lampor du ska sätta strömmen till 0.5A for maximal effekt. Om du släcker manuellt den ena lampan försöker drivenheten att köra hela 0.5A genom den kvarvarande lampan som därmed förstörs. Vi seriekoppling om du manuellt släcker en lampa slocknar alla andra lampor i slingan. 

Kan den användas för halogenlampor? svaret är ja. Det går på samma sätt som för LED-lampor.  Det är däremot ineffektivt att dimra Halogenlampor, små strömmar förmår inte att hetta upp glödtråden i en glödlampa tillräckligt så att den lyser trots att den förbrukar effekt.

Kan den användas som en spänningskälla för att spännings sätta annan utrustning? Svar nej detta är en strömkälla inte en spänningskälla. Utspänningen varieras av enheten efter behov. Spänningen är alltid 0 V då det inte går någon ström. Och när det går ström kan spänningen i vissa lägen blir så mycket som 60V (om det ska vara nödvändig att driva den ström som den är programmerad för), 60V är maximal utspänning.

Övrig teknisk information:

Enheten är vattentät och kan placeras i regn och rusk. Inställning sker via fjärkontroll (IR) Det ska vara fri sikt mellan enhetens IR-detektor och fjärkontrollen. Fjärrkontrollen drivs med två st. AA R6 batterier, batterier ingår ej i köpet.

Enheten fungerar båda med batteridrift (12V eller 24V) men också med nätadapter (12 eller 24V) för hemmabruk. Du kan exempelvis ställa in hem-/fasadbelysningen på fulleffekt i början av kvällen, sänkt effekt efter viss tid och ännu lägre effekt senare och släckt efter annan tid. För att kunna dimra måste Ledlamporna vara dimringsbara

När enheten används i 24V system med 12V lampor är det ytterst viktigt att strömmen begränsas innan lampan ansluts.

Mer information:
Modell DCCP6060DPRI
Maximal ström 3,3 A
Spänning DC 12V eller DC24V eller 230V (via adapter, adapter ingår ej)
Spänningsområde 9-33 VDC
Effekt Maximal belastning 50 W (12V), 100W (24 V)
Egenförbrukning ≤10mA(12V); ≤14mA(24V)
Timer 3 st.
Temperatur -40°C~+80°C
Vikt 0,25 kg
Mått 108,5x 58 x 25,6 (längd x bredd x djup)mm
Garanti 2 år
dokument Inte tillgängligt
Användarmanual Användarmanual
Tillverkare EP Solar
Övrigt Inte tillgängligt
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Ask Your Question
Frequently Bought Together