Laddningsregulator MPPT-Tracer serie A, 20 A
  • Laddningsregulator MPPT-Tracer serie A, 20 A
  • Laddningsregulator MPPT-Tracer serie A, 20 A
  • Laddningsregulator MPPT-Tracer serie A, 20 A sett ner ifrån

Laddningsregulator MPPT-Tracer serie A, 20A

1 276,00 kr
Levereras inom 1-3 dagar

Tracer 2210 serie A är en avancerad  "Maximum Power Point Tracker", MPPT, laddningsregulatorer. MPPT-regulatorer ger cirka 30% mer laddningsström jämfört med en vanlig laddningsregulator. Batteriets addningsnivå, uppladdningsström, förbrukningsström, spääningar på solpanel  och batteri med mera visas i klar text på inbyggd display. Utöver den inbyggda displayn kan den anslutas till en dator och/eller avtagbar display (tillval).

 

Säkerhetspolicy

 

Leveranspolicy

Fristående solcellsanläggningar kräver båda batterier och laddningsregulatorer. Laddningsregulatorn sköter batteriladdningen, hindrar överladdning och vaktar batteriet mot djup urladdning. Regulatorn hindrar också  strömmen att gå baklänges (från batteri till solcellen) när det blir mörkt och solcellsspänningen sjunker till 0 volt.

Tracer 2210-A är en avancerad mikrodatorstyrd MPPT-laddningsregulator med inbyggd display. Den laddar med upp till 30% mer laddningsström jämfört med en konventionell laddningsregulator. Denna regulator klarar upp till 100V inspänning från solpanelerna, spänningen transformeras ner till det som behövs (för 12V eller 24V batterier). På detta sätt tillvaratas hela solpaneleffekten.

Tracer 2210-A klarar upp till 260W solpaneleffekt (12V batteri) eller 520W (24V batteri). Har du/tänker skaffa större anläggning köp en kraftigare regulator från början. (T.ex. MPPT-tracer 4210 A, eller E-tracer 60A)

Denna regulator är också  lämplig om du har en större solpanel på 24V och vill använda solpanelen för 12V batterier.

Om det är långt mellan dina solceller och batteriet kan du seriekoppla solpanelerna och använda denna regulator (max spänning 100V) och använda tunnare kabel. Om du har en solpanel med spänning som är ej avsedd för batteriladdning, t.ex. en solcellspanel med 60 solceller (verken 12V eller 24V solpanel) kan du använda denna regulator och utnyttja din solpanel maximalt.

Tracer 2210-A har flera andra användbara funktioner. den kan användas för att starta utrustning vid skymning (t.ex. belysning) och släcka efter önskat antal timmar.

Den inbyggda displayen visar momentan produktion och historiska produktion/förbrukning. Det är också möjligt att ansluta en extern, avtagbar display (till val) eller ansluta till egen dator.

Display: n är med belyst bakgrund (belysningen aktiveras då någon knapp trycks och varar i 50 sekunder för att spara på energi).

Mycket robust och snygg design, hela bakstycket är en kraftig kylfläns av massiv aluminium.

Vi ger 2 års garanti på denna regulator. Notera att åska och vattenskada täcks inte av garantin. Som all övrig elektronik ska laddningsregulatorer skyddas mot väta (Fuktig luft så länge den inte kondenseras till vatten är OK).

Enkelt att ställa in för olika batterityper. Detekterar automatisk batterispänningen. En av de viktigaste fördelarna med MPPT Tracer 2210 A är att flera solpaneler kan, med fördel, seriekopplas vilket minskar kabelåtgång och förlust i kablar.

MPPT-122420-A
Maximal ström 20A
Passar 12V solpaneler? Ja
Passar 24V solpaneler? Ja
Passar 36V solpaneler? Nej
Passar 48V solpaneler Nej
Maximal spänning 100V
Maximal 12V solpaneleffekt 260W
Maximal 24V solpaneleffekt  520W
Maximal 36V solpaneleffekt Passar inte
Maximal 48V solpaneleffekt Passar inte
Laddningsnivåvisning Klartext displau
Uppladdningsvisning Klartext display
Inställbar för olika bly-batterityper Ja
Inställbar för Litiumbatterier Ja
Skydd mot djupurladdning Ja
Egenförbrukning < 20 mA
Spänningstransformering Ja
MPPT-funktion Ja
Skymningsdetektion Ja
Gryningsdetektion Ja
Timer Ja
Mått 220 x 155 x 45 (mm)
Vikt 1.1 kg
Garanti 2 år

MPPT-Trion

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.