Laddningsregulator MPPT-Tracer serie A, 20 A
  • Laddningsregulator MPPT-Tracer serie A, 20 A
  • Laddningsregulator MPPT-Tracer serie A, 20 A
  • Laddningsregulator MPPT-Tracer serie A, 20 A sett ner ifrån

  Laddningsregulator MPPT-Tracer serie A, 20A

  1 276,00 kr
  Levereras inom 1-3 dagar

  Tracer 2210 serie A är en avancerad  "Maximum Power Point Tracker", MPPT, laddningsregulatorer. MPPT-regulatorer ger cirka 30% mer laddningsström jämfört med en vanlig laddningsregulator. Batteriets addningsnivå, uppladdningsström, förbrukningsström, spääningar på solpanel  och batteri med mera visas i klar text på inbyggd display. Utöver den inbyggda displayn kan den anslutas till en dator och/eller avtagbar display (tillval).

   

  Säkerhetspolicy

   

  Leveranspolicy

  Fristående solcellsanläggningar kräver båda batterier och laddningsregulatorer. Laddningsregulatorn sköter batteriladdningen, hindrar överladdning och vaktar batteriet mot djup urladdning. Regulatorn hindrar också  strömmen att gå baklänges (från batteri till solcellen) när det blir mörkt och solcellsspänningen sjunker till 0 volt.

  Tracer 2210-A är en avancerad mikrodatorstyrd MPPT-laddningsregulator med inbyggd display. Den laddar med upp till 30% mer laddningsström jämfört med en konventionell laddningsregulator. Denna regulator klarar upp till 100V inspänning från solpanelerna, spänningen transformeras ner till det som behövs (för 12V eller 24V batterier). På detta sätt tillvaratas hela solpaneleffekten.

  Tracer 2210-A klarar upp till 260W solpaneleffekt (12V batteri) eller 520W (24V batteri). Har du/tänker skaffa större anläggning köp en kraftigare regulator från början. (T.ex. MPPT-tracer 4210 A, eller E-tracer 60A)

  Denna regulator är också  lämplig om du har en större solpanel på 24V och vill använda solpanelen för 12V batterier.

  Om det är långt mellan dina solceller och batteriet kan du seriekoppla solpanelerna och använda denna regulator (max spänning 100V) och använda tunnare kabel. Om du har en solpanel med spänning som är ej avsedd för batteriladdning, t.ex. en solcellspanel med 60 solceller (verken 12V eller 24V solpanel) kan du använda denna regulator och utnyttja din solpanel maximalt.

  Tracer 2210-A har flera andra användbara funktioner. den kan användas för att starta utrustning vid skymning (t.ex. belysning) och släcka efter önskat antal timmar.

  Den inbyggda displayen visar momentan produktion och historiska produktion/förbrukning. Det är också möjligt att ansluta en extern, avtagbar display (till val) eller ansluta till egen dator.

  Display: n är med belyst bakgrund (belysningen aktiveras då någon knapp trycks och varar i 50 sekunder för att spara på energi).

  Mycket robust och snygg design, hela bakstycket är en kraftig kylfläns av massiv aluminium.

  Vi ger 2 års garanti på denna regulator. Notera att åska och vattenskada täcks inte av garantin. Som all övrig elektronik ska laddningsregulatorer skyddas mot väta (Fuktig luft så länge den inte kondenseras till vatten är OK).

  Enkelt att ställa in för olika batterityper. Detekterar automatisk batterispänningen. En av de viktigaste fördelarna med MPPT Tracer 2210 A är att flera solpaneler kan, med fördel, seriekopplas vilket minskar kabelåtgång och förlust i kablar.

  MPPT-122420-A
  Maximal ström20A
  Passar 12V solpaneler?Ja
  Passar 24V solpaneler?Ja
  Passar 36V solpaneler?Nej
  Passar 48V solpanelerNej
  Maximal spänning100V
  Maximal 12V solpaneleffekt260W
  Maximal 24V solpaneleffekt 520W
  Maximal 36V solpaneleffektPassar inte
  Maximal 48V solpaneleffektPassar inte
  LaddningsnivåvisningKlartext displau
  UppladdningsvisningKlartext display
  Inställbar för olika bly-batterityperJa
  Inställbar för LitiumbatterierJa
  Skydd mot djupurladdningJa
  Egenförbrukning< 20 mA
  SpänningstransformeringJa
  MPPT-funktionJa
  SkymningsdetektionJa
  GryningsdetektionJa
  TimerJa
  Mått220 x 155 x 45 (mm)
  Vikt1.1 kg
  Garanti2 år

  MPPT-Trion

  chat kommentarer (0)
  Inga kundrecensioner för tillfället.