Solcell 24W, monokristallin

Reducerat pris 600,00 kr Ordinarie pris 750,00 kr
I Lager
Artikelnr
1-12024M
Solcell 24W, monokristallin finns att köpa i steg om 1

24W solcellen ger lagom mängd laddning att få belysning på 1-2 lågenergilampor några timmar per dygn. 24W solcellen kan också användas för underhållsladdning av batterier samt att driva lågeffekt apparaturer för 12V DC. Lämplig för små båtar med utrymmesbrist för större solpaneler. Två/flera st 20W solpaneler kan, med fördel, parallellkopplas för att få mer effekt. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

24W solcellspanelen är lämplig för dig som har litet behov av ström, t.ex. för belysning några timmar per dygn och använder lågenergilampor eller LEDlampor. Om du laddar batteriet under veckans alla dagar och använder ström under veckoslutet räcker strömmen dessutom till några timmars tv och laptop. 24W solpanelen kan också användas för direktanslutning av 12V, DC apparaturer med låg strömförbrukning. (apparater märkta (mindre än 20W ska ej anslutas direkt om den inte har strömbegränsning).

24W solcellen är också lämplig för dig som vill bygga och experimentera och lära dig mera om solceller. Det är också lämplig för dig som har trångt om utrymme för större solpaneler. Du kan då parallellkoppla flera 24w solceller för att få önskad effekt
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminiumram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminiumram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Hur mycket laddning genererar en 24 W solcellspanel per dag

Hur mycket laddning får jag från en 24 W solcell? Elproduktionen från solceller beror på flera faktorer så som årstid, ort, installationsvinklar, omgivningstemperatur och förstås om hela solpanelen är i solen eller blir den  delvis skuggad av träd och andra föremål. Du får genomsnittlig dagsproduktionen från denna solcell under dina förutsättningar, genom att använda vår kalkyl för elproduktion från solceller.

Mer information:
Mått 628 x 280 x 24 (längd x bredd x djup)mm
Vikt 2,25 kg
Effekt 24W
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V , Ström= 1,37 A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 1,54A
Antal Celler 36 st. solceller av enkristallin kisel
Kontaktbox & Kabellängd IP65 (vattentät box) med inbyggd bypassdiod,
0,9 m kabel med MC4 kontakter
Rekommenderad kabeltjocklek 2,5mm2 kort och medelavstånd, 4mm2 för avstånd 10m eller längre.
Tillverkare Solar Lab Sweden
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Ask Your Question
Frequently Bought Together
- 20%