• På rea!
solpanel monokristallin 65 W
  • solpanel monokristallin 65 W

Solcell 65W, monokristallin

1 176,00 kr

65W solcellspanels, (lång och smallare än brukligt) för att klara trånga utrymmen. 36 st. monokristallina solceller av hög verkningsgrad som ger maximal effekt på minimal yta. Produktionen från en 65W räcker till några timmars tv/dator samt belysning eller ett litet kylskåp.

Vid framtagning av denna solpanel har vi speciellt tänkt på små båtar med begränsad yta för solceller men solcellen fungerar givetvis i alla andra områden. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

Antal
Slut i Lager

65W solpanelen är lämplig för dig som inte har allt för stort behov av ström, Produktionen från denna solpanel  räcker för belysning några timmar per dygn och använder lågenergilampor eller LEDlampor, utöver belysning kan du använda laptop eller TV några timme per dygn. Om du laddar batteriet under veckans alla dagar och använder ström under veckoslutet räcker strömmen till mycket mer. 65W solcellen kan också användas för direkt anslutning av vissa 12V, DC apparaturer med låg strömförbrukning. (apparater märkta (mindre än 65W (65AV) ska ej anslutas direkt)).

Vi har valt att göra denna solpanel speciellt small för att passa trånga utrymmen. Är gjord av A-klass solceller av monokristallint kisel med stor verkningsgrad och maximal effekt på minimal yta.

Passar inte måtten titta på våra andra solpaneler. Vi har nordens bredaste sortiment av solceller, förhoppningsvis hittar du det du söker.
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Den robusta konstruktionen garanterar lång livslängd förhoppningsvis 40-50 år, varav 25 år är garanterad av oss. Garantin innebär att effekten får minska med maximal 1% per år, eller maximal försämring 20% på 25 år. I nordiska klimatförhållanden tror vi inte att den kommer att minska alls.

Fri frakt till DHL service point

1-12065M-K
Effekt 65 W
Mått 1000x420x35 (längd x bredd x djup) mm
Vikt 5 kg
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V , Ström= 3,72 A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 4,18A
Antal Solceller 36 st. solceller av monokristallint kisel,
Kontaktbox & kabel kontaktbox med inbyggd bypass diod,
cirka 90cm kabel med MC4 kontakter
Rekommenderad Kabel minst 2,5 mm2 för avstånd upp till 10m, 4 mm2för längre avstånd.
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efterfrågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.