Solcell 100W, monokristallin

Reducerat pris 1 790,00 kr Ordinarie pris 2 199,00 kr
I Lager
Artikelnr
1-12100M3
Solcell 100W, monokristallin finns att köpa i steg om 1

Denna 100W solcell är vår egen design. Kraftig anodiserad aluminium ram och hela 72 (2x36) solceller av enkristallin kisel för att minimera skuggningseffekten. 2 st solceller är parallellkopplade för ifall en solcell hamnar i skugga går strömmen genom dem solceller som fortfarande är i solen och har lågt motstånd. denna konstruktion motverkar skuggningen effektivt.  Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer. Läs mer om partiell skuggning under frågor & svar om solceller.

100W solcellseffekt räcker till det mesta i sommarstugan, belysning, TV, laptop, mobil och ett mindre 12V kompressorkylskåp. Har du större kylskåp eller tittar flera timmar på TV/laptop, satsa på en större solpanel eller 2 st. 100W solpaneler.
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solcellen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Det går alltid att parallellkoppla två/flera solceller för att öka effekten. Vid köp av 2st. solpaneler ges extra rabatt.
Denna solpanel är konstruerat för att motverka partiell skuggning med två uppsättning av parallella vägar för strömmen. Ifall en rad med solceller hamnar i skugga tar strömmen den parallella vägen där motståndet är låg (solcellraden som fortfarande är i solen. Läs mer om partiell skuggning genom att klicka här.)

Hur mycket el producerar en 100W solcellspanel per dag

Hur mycket laddning får jag från en 100W solcell? Elproduktionen från solceller beror på flera faktorer så som årstid, ort, installationsvinklar, omgivningstemperatur och förstås om hela solpanelen är i solen eller blir den  delvis skuggad av trä och andra föremål. Denna solpanel är med dubbel uppsättning av solceller, delvis skuggad solpanel producerar mycket mer el jämfört med standard solceller. Du får genomsnittlig dagsproduktionen från denna solcell med dina förutsättningar, genom att använda vår kalkyl för elproduktion från solceller.

Mer information:
Mått 104 x 67 x 3,5 cm (längd x bredd x djup)
Vikt 8,5 kg
Effekt 100W
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V , Ström= 5,71 A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 6,46A
Antal Celler 2x36 st. solceller av enkristallin (=monokristallin) kisel
Kontaktbox & Kabellängd IP65 (vattentät box) med inbyggd bypass diod,
cirka 75cm kabel med IP65 kontakter av typ MC4, köp till Förlängningskabel av nödvändig längd
Rekommenderad kabeltjocklek 4mm2 för upp till cirka 5m avstånd, om avståndet är längre än cirka 5m använd 6 mm2.
Tillverkare Solar Lab Sweden
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!
Ask Your Question
Frequently Bought Together
- 19%