• På rea!
  • -50,00 kr
solpanel 15W, monokristallin
  • solpanel 15W, monokristallin

Solcell 15W, monokristallin

472,00 kr
422,00 kr Spara 50,00 kr
Levereras inom 1-3 dagar

15W solpanel, special design kompakt mått, endast 135 mm bredd (877 mm lång). Med monokristallina solceller av hög verkningsgrad. Lämplig för direkt drift av större 12V fläktar eller annan lågeffekt apparatur. Flera 15 W kan serie och parallellkopplas för större effekt.  Lämplig också för dig som vill bygga och experimentera och lära dig mer om solceller. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

Antal
Sista produkten i lager

 

Säkerhetspolicy

 

Leveranspolicy

En 15W solcellspanel extra small (endast 135 mm) med solceller av mycket hög verkningsgrad. Flera 15 W solceller kan med fördel ersätta en större solpanel om ytan på båten, eller bilen är inte helt plant för en stor solpanel. Som enstaka panel kan den användas för underhållsladdning av batterier då förbrukningen är liten eller för direkt drift av 12 V fläktar.

Passar inte måtten? Titta på andra 12V paneler, vi har nordens största sortiment av solceller för alla behov.
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Hur mycket laddning genererar en 15W solcellspanel per dag

Hur mycket laddning får jag från en 15W solcell? Elproduktionen från solceller beror på flera faktorer så som årstid, ort, installationsvinklar, omgivningstemperatur och förstås om hela solpanelen är i solen eller blir den  delvis skuggad av trä och andra föremål. Du får genomsnittlig dagsproduktionen från denna solcell med dina förutsättningar, genom att använda vår kalkyl för elproduktion från solceller.

1-12015M
Effekt 15 W
Mått 877 x 135 x 25 (längd x bredd x djup) mm
Vikt 1.25 kg
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V , Ström= 0,85 A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 0,97A
Antal Solceller 36 st. solceller av monokristallint kisel
Kontaktbox & kabel Kontaktbox med skruvanslutning (alternativ lödning av kabeln). denna panel kommer utan kabel
Rekommenderad Kabel 1.0 -1.5mm2 för avstånd upptill 10 m, om avståndet är längre än 10 m kan 1,5-2.5 mm2 användas.
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efter frågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.