Solcell 5W, monokristallin

260,00 kr
I Lager
Artikelnr
1-12005M
Solcell 5W, monokristallin finns att köpa i steg om 1

Denna 5W solcellspanel är konstruerad främst för underhållsladdning av batterier samt att driva lågeffekt apparaturer för 12V DC. Nu med effektivare solceller och kompakt mått. Lämplig för dig som vill bygga och experimentera och lära dig mer om solceller. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

Denna 5W solcellspanel är konstruerad främst för underhållsladdning av batterier samt att driva lågeffekt apparaturer, 12V, DC. Lämplig för dig som vill bygga och experimentera och lära dig mer om solceller. Det är också lämplig för dig som har trångt om utrymme för större panel. Du kan då parallellkoppla flera 5W solceller för att få önskad effekt
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Genomsnittlig elproduktion från 5W solcellspanel per dag

Hur mycket laddning får jag från en 5W solcell? Elproduktionen från solceller beror på flera faktorer så som årstid, ort, installationsvinklar, omgivningstemperatur och förstås om hela solpanelen är i solen eller blir den  delvis skuggad av trä och andra föremål.  Du får genomsnittlig dagsproduktionen från denna solcell med dina förutsättningar, genom att använda vår kalkyl för elproduktion från solceller.

Mer information:
Mått 290 x 190 x 25 (längd x bredd x djup)mm
Vikt 800g
Effekt 5W
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V , Ström= 0,29 A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 0,32A
Antal Celler 36 st. solceller av monokristallint kisel
Kontaktbox & Kabellängd Kontaktbox med skruv anslutning (alternativ lödning av kabeln). Denna solcell levereras utan kabel
Rekommenderad kabeltjocklek 1.0 -1.5mm2 duger väl för denna solpanel, om avståndet är längre än 10m kan 1,5-2.5 mm2användas med fördel .
Tillverkare Solarlab Sweden
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Questions

1 Vara

Visa Per sida
 1. 2018-05-28 18:04:36

  Hej!

  Börjar med nämna att jag inte kan någonting om solceller, så kanske en dum fråga. Men jag har tänkt bygga om en högtalare och tänkte jag skulle mata den med 12V via solceller. Min fråga är då om det är möjligt att endast använda mig av solceller? Alltså räcker det att ställa den färdiga produkten ute i solen och jag kan starta direkt eller behöver jag vänta ett tag för att de ska bli varma(?). Eller är det smartaste att köpa ett par uppladdningsbara batterier som jag istället laddar med solcellerna?

  1 answer
  1. 2018-05-30 20:43:25

   Du behöver utöver solcellen ett batteri och en laddningsregulator. hur stort batteri och hur stor solpanel beror på energibehovet, du kan räkna fram genom att använda vår kalkylprogram
   http://solarlab.se/solpanel/berakna-solcells-behov.php

Ask Your Question
Frequently Bought Together