solpanel 5V, 3W för USBladdning

300,00 kr
I Lager
Artikelnr
1-05-003P
solpanel 5V, 3W för USBladdning finns att köpa i steg om 1

En enkel men robust och kraftfull 3W solpanel med 10 solceller av polykeistallint kisel. Du kan ladda mobilen eller andra prylar som går att ladda från datorns USB anslutning. Första solcellsladdare utan inbyggd elektronik och utan inbyggt batteri och laddar med upp till 700 mA (lika snabbladdning som en el-laddare), mycket lång livslängd,(25+ år) inga delar som åldras eller går sönder. Glöm alla solcellsladdare med liten panel som tar hela dagen att ladda en mobiltelefon. Glöm solcellsladdare med inbyggt batteri som blir dåligt efter ett år, ladda lika snabbt som från el-uttaget. Skönheten är enkelheten

Vi har tagit fram en liten, men kraftig 5V solcellsladdare, robust med kraftig aluminium ram och stativ i rostfritt stål. Medföljer också USB-uttag samt en USB2 till mikro-USB kabel (passar mobiltelefoner som har mikro-USB anslutning). Konstruktionen är mycket robust och kommer med samma garanti som andra solcellspaneler (5 års material- och fabrikationsgaranti samt 25 års effektgaranti, USB anslutningen ger vi 1 års garanti). Det går också att ansluta egna kablar direkt i kontaktboxen och använda solpanelen för andra ändamål, t.ex att ansluta 5V utrustning eller bygga en egen solcellsladdare för AA batterier. Observera att om den används att ladda batterier direkt se till att stoppa laddningen när batterierna är laddade. Mobiltelefoner och andra prylar har egen laddningsreglering och stoppar laddningen när batteriet är fulladdat. För att ladda AA-batterier lägg 3 eller 4 batterier i serie och anslut till solcellsladdaren. Om det är 3 batterier i serie ska laddningen stoppas när batterierna är laddade annars går batterierna sönder. om det är 4 batterier blir det självreglerande, när batterierna är urladdade laddas dem med full effekt tills batterierna får en spänning av cirka 4,8V (1,2V per batteri) därefter fortsätter laddningen med lägre ström tills en totalspänning på cirka 5,8V (1,45V per cell) uppnås. Enkel, saknar inbyggt batteri som åldras med tiden, saknar elektronik som kan krångla Enkel med kraftfull, Skönheten är i enkelheten. OBS! De flesta mobiler går att ladda, vissa tillverkare tillåter inte andra laddare än deras egna och har lagt hinder så att det inte tar emot laddning från en annan än deras egna laddare. Iphone, går tyvärr inte att ladda från denna solcellsladdare.

Hur mycket laddning genererar en 3W solcellspanel per dag

Hur mycket laddning får jag från en 3W solcell? Elproduktionen från solceller beror på flera faktorer så som årstid, ort, installationsvinklar, omgivningstemperatur och förstås om hela solpanelen är i solen eller blir den  delvis skuggad av trä och andra föremål. Du får genomsnittlig dagsproduktionen från denna solcell med dina förutsättningar, genom att använda vår kalkyl för elproduktion från solceller. Obs kalkylen ger Ah för 12V. Amperetimmar för 5V fås genom att dela Wh med 5.

Mer information:
Färg Inte tillgängligt
Mått 215 x 190 x 25 (längd x bredd x djup)mm med inbyggt stativ
Vikt 725g
Effekt 3W
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 4,86V , Ström= 620m A
Obelastad: Spänning= 5,97V , Ström vid kortslutning= 700mA
Antal Celler 10 st. solceller av polykristallint kisel
Kontaktbox & Kabellängd Kontaktbox med skruanslutning (alternativ lödning av kabeln), samt USB kontakt och 1m USB2 till mikroUSb kabel
Rekommenderad kabeltjocklek 1.0 -1.5mm2 duger väl för denna solpanel, om avståndet är längre än 10m kan 1,5-2.5 mm2användas med fördel .
Tillverkare Solarlab Sweden
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Ask Your Question
Frequently Bought Together
REA