Solcell 140W, Monokristallin

Reducerat pris 2 450,00 kr Ordinarie pris 2 860,00 kr
I Lager
Artikelnr
1-12140M
Solcell 140W, Monokristallin finns att köpa i steg om 1

Denna 140W solpanel är vår egen design. Uppbyggt av två uppsättning av 72 solceller (36 solceller+ 36 solceller i parallell för att minimera partiell skuggningseffekten) Solpanelen är med kraftig, anodiserad, aluminiumram, kablar med MC4kontakter och vattentät kontakt box .  Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer. 140W solpanelen laddar med upp till 8A och räcker till en hel del (TV, belysning, ett litet kylskåp).

140W solcellseffekt räcker till det mesta i sommarstugan, belysning, TV, laptop, mobil och ett mindre 12V kompressorkylskåp. Har du större kylskåp eller tittar flera timmar på TV/laptop, satsa på större panel eller på en 140W solcellpanel med en MPPT regulator.

Denna solpanel är byggd av 72 solceller av monokristallint kisel (Två uppsättning av 36 solceller i parallell för att minimera partiell skuggningseffekten, Anledningen att vi bygger våra solpaneler med två uppsättning solceller är att minska påverkan av partiell skuggning. Läs mer om partiell skuggning genom att klicka här.)

Alla våra standard solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

 Mera effekt med 12V fås genom att parallellkoppla Två/flera solpaneler eller använda  större solpaneler som oftast finns i 24V. Det går att ladda 12V batterier med 24V solpaneler och en MPPT laddningsregulator, t.ex. vår  MPPT-tracer 20A.

Genomsnittlig elproduktion från 140W solcellspanel per dag

Hur mycket laddning får jag från en 140W solcell? Elproduktionen från solceller beror på flera faktorer så som årstid, ort, installationsvinklar, omgivningstemperatur och förstås om hela solpanelen är i solen eller blir den  delvis skuggad av trä och andra föremål. Denna solpanel är med dubbel uppsättning av solceller, delvis skuggad solpanel  med 2x36 solceller producerar mycket mer el jämfört med standard solceller. Du får genomsnittlig dagsproduktionen från denna solcell med dina förutsättningar, genom att använda vår kalkyl för elproduktion från solceller.

Mer information:
Mått 138 x 68 x 3,5 (längd x bredd x djup)cm
Vikt 13 kg
Effekt 140W
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V , Ström= 8,0 A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 9,0A
Antal Celler 2 x 36 st. solceller av monokristallint kisel
Kontaktbox & Kabellängd IP65 (vattentät box) med inbyggda bypass diod,
75cm kabel med IP65 kontakter av typ MC4, köp förlängningskabel med MC4 kontakter
Rekommenderad kabeltjocklek 4mm2 för avstånd upp till 5m, 62mm eller grövre för längre avstånd.
Tillverkare Solar Lab Sweden
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!
Ask Your Question
Frequently Bought Together
- 14%