Monokristallin solcell 30W

Reducerat pris 749,00 kr Ordinarie pris 860,00 kr
I Lager
Artikelnr
1-12030M2
Monokristallin solcell 30W finns att köpa i steg om 1

30W solcellen ger lagom mängd laddning att få belysning på 1-2 lågenergilampor några timmar per dygn. 30W solcellen kan också användas för underhållsladdning av batterier samt att driva lågeffekt apparaturer för 12V DC. Lämplig för små båtar med utrymmesbrist för större solpaneler. Två/flera st 30W solpaneler kan, med fördel, parallellkopplas för att få mer effekt. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

30W solcellspanelen är lämplig för dig som har litet behov av ström, t.ex. för bara belysning några timmar per dag och använder lågenergilampor eller LEDlampor. Om du laddar batteriet under veckans alla dagar och använder ström under veckoslutet räcker strömmen dessutom till några timmars tv och laptop. 30W solpanelen kan också användas för direktanslutning av 12V, DC apparaturer med låg strömförbrukning. (apparater märkta (mindre än 30W ska ej anslutas direkt om de saknar strömbegränsning).

30W solcellen är också lämplig för dig som vill bygga och experimentera och lära dig mera om solceller. Det är också lämplig för dig som har trångt om utrymme för större solpaneler. Du kan då parallellkoppla flera 30w solceller för att få önskad effekt
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminiumram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminiumram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Hur mycket el producerar en 30W solcellspanel per dag

Hur mycket laddning får jag från en 30W solcell? Elproduktionen från solceller beror på flera faktorer så som årstid, ort, installationsvinklar, omgivningstemperatur och förstås om hela solpanelen är i solen eller blir den  delvis skuggad av trä och andra föremål. Du får genomsnittlig dagsproduktionen från denna solcell med dina förutsättningar, genom att använda vår kalkyl för elproduktion från solceller.

Mer information:
Mått 535 x 475 x 24 (längd x bredd x djup)mm
Vikt 3,4kg med 3+3m kablar 3kg med korta kablar
Effekt 30W
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V , Ström= 1,94 A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 1,71A
Antal Celler 36 st. solceller av enkristallin kisel
Kontaktbox & Kabellängd Denna solpanel levereras utan kablar.
Rekommenderad kabeltjocklek 2,5mm2 för kort och medelavstånd, 4mm2 för avstånd av 10m eller längre.
Tillverkare Solar Lab Sweden
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Ask Your Question
Jot us a note and we’ll get back to you as quickly as possible.
Frequently Bought Together
- 13%