solpanel 40W monokristallin

Reducerat pris 999,00 kr Ordinarie pris 1 120,00 kr
I Lager
Artikelnr
1-12040M-K
solpanel 40W monokristallin finns att köpa i steg om 1

40W solcellen är tillräcklig för belysning och några timmars TV/laptop per dygn.  Denna 40W  gjort extra small för att passa trånga utrymmen. Vi har främst tänkt på båtar med litet utrumme för solpanel men givetvis fungerar i alla andra applikationer också. 40W är är populär bland sommarstugeägare som besöker stugan då och då, då hinner denna solpanel ladda batterierna under tiden man är borta. Två/flera 40W solpaneler kan, med fördel, parallellkopplas för att få mer effekt. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

40W solpanelen är lämplig för dig som inte har allt för stort behov av ström, t.ex. för bara belysning några timmar per dygn och använder lågenergilampor eller LED-lampor, utöver belysning kan du använda laptop eller TV någon timme per dygn. Om du laddar batteriet under veckans alla dagar och använder ström under veckoslutet räcker strömmen till mycket mer. 40W solcellen kan också användas för direkt anslutning av vissa 12V, DC apparaturer med låg strömförbrukning. (apparater märkta (mindre än 50W (50AV) ska ej anslutas direkt)).

Denna solcell är lämplig för båtar med small utrymme för solpanel, givet vis fungerar i alla andra sammanhang också.
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlat glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Passar inte måtten? Titta på en sammanställning av alla våra solceller du hittar säkert en panel som passar ditt behov och utrymme. Vi har nordens största sortiment av solceller.

Genomsnittlig elproduktion från denna solcell per dag

Hur mycket laddning får jag från denna solcell? Elproduktionen från solceller beror på flera faktorer så som årstid, ort, installationsvinklar, omgivningstemperatur och förstås om hela solpanelen är i solen eller blir den  delvis skuggad av trä och andra föremål. Du får genomsnittlig dagsproduktionen från denna solcell med dina förutsättningar, genom att använda vår kalkyl för elproduktion från solceller.

Mer information:
Mått 900x280x35 (längd x bredd x djup)mm
Vikt 3,1 kg
Effekt 40W
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V , Ström= 2,29 A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 2,58A
Antal Celler 36 st. solceller av enkristallint kisel
Kontaktbox & Kabellängd kontaktbox med inbyggd bypass diod,
cirka 90cm kabel med MC4 kontakter
Rekommenderad kabeltjocklek minst 2,5 mm2 för avstånd upp till 10m, 4 mm2för längre avstånd.
Tillverkare Solar Lab Sweden
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Ask Your Question
Frequently Bought Together
- 11%