Marin Solcell 60W monokristallin

Reducerat pris 2 200,00 kr Ordinarie pris 3 000,00 kr
I Lager
Artikelnr
1.12060S
Marin Solcell 60W monokristallin finns att köpa i steg om 1

Det finns solcellspaneler på marknaden som marknadsfors som marina solceller och säljs av konkurrenter till uppemot 100kr per watt eller mera. Vi har tagit fram samma solpaneler till obetydligt dyrare än standard solpaneler. Dessa solpaneler kommer utan aluminiumram, kontaktboxen med kablar sitter på framsidan och baksidan är högkvalitets rostfritt stål. Solpanelen  är tänkt att limmas på slät underlag (kan följa en välvd underlag något). Det går att gå (barfota eller med sko med mjuka sulor) eller sätta sig på dessa solpaneler. Denna solcellspanel består med 2x36 , (två parallella 30 watt solcellspaneler i en) solceller av enkristallint kisel för att effektivt minimera skuggningseffekten.

Två/flera solpaneler kan parallellkopplas för att få mer effekt.

60W solcellpanelen är en populär solpanel. Om man inte har ett kylskåp i sommarstugan räcker 60W för de flesta sommarstugeägare som vill njuta av sommaren istället för att sitta inne och titta på Tv flera timmar per dygn. Är det dåligt väder och du sitter inne, kan det lätt kompletteras med en 60W solpanel till och då kan du titta hur länge du vill på TV.Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

Denna marin solcellspanel är gjort av 2x36 solceller av monokristallint kisel. Helt plan baksida av rostfritt stål. Solpanelen är ämnat för limning på plant underlag (följer en svag välvd yta).

Kontaktboxen med kablar sitter på framsidan. Framsidan är transparant TPT (En komposit material bestående av polyvinyl florid film, PVF och PET plast, En robust och beständig material som tål bla saltvatten). Denna solpanel finns också som standard solpanel med aluminium ram och något billigare.

Vid optimal montering (45graders lutning mot söder) skulle denna 60W solcellspanel räcka för  att driva vår 80 eller 92 liters kylskåp (normal användning och inte allt för varm sommar). På en båt kan inte orienteringen hållas mot söder eller kanske inte går att montera vinklad, då blir el-produktionen lägre. Köp en panel till om du vill driva kylskåp och har några andra förbrukare. 

Notera att alla våra standard solpaneler tål också havsvatten.

Hur mycket el producerar en 60W solcellspanel per dag

Hur mycket laddning får jag från en 60W solcell? Elproduktionen från solceller beror på flera faktorer så som årstid, ort, installationsvinklar, omgivningstemperatur och förstås om hela solpanelen är i solen eller blir den  delvis skuggad av trä och andra föremål. Denna solpanel är med dubbel uppsättning av solceller, delvis skuggad solpanel producerar mycket mer el jämfört med standard solceller. Du får genomsnittlig dagsproduktionen från denna solcell med dina förutsättningar, genom att använda vår kalkyl för elproduktion från solceller.

Mer information:
Mått 930x 540x 4 (längd x bredd x djup)mm
Vikt 4kg
Effekt 60W
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17.5 V, Ström= 3.43A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 3.88A
Antal Celler 2x36 st. solceller av enkristallin kisel
Kontaktbox & Kabellängd kontakt box med bypass diod,90cm kablar med MC4-kontakter, köp till förlängningskablar
Rekommenderad kabeltjocklek 4mm2 för avstånd upp till 15m, grövre vid längre avstånd.
Tillverkare Solar Lab Sweden
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Ask Your Question
Frequently Bought Together
  • This Item: Marin Solcell 60W monokristallin
    Reducerat pris 2 200,00 kr Ordinarie pris 3 000,00 kr
  • Parallellkontakt
    149,00 kr
- 27%