Solcell 120W, monokristallin

Reducerat pris 2 100,00 kr Ordinarie pris 2 679,00 kr
I Lager
Artikelnr
1-12120M-4
Solcell 120W, monokristallin finns att köpa i steg om 1

Denna 120W solcell är vår egen design. Kraftig, anodiserad, aluminiumram och 72 (2x36) mycket effektiva solceller för att minimera skuggningseffekten och ha en kompakt solpanel med liten yta och hög effekt. Två st. solcellspaneler är parallellkopplade för ifall en solcell hamnar i skugga går strömmen genom dem solceller som är i solen och har lågt motstånd. denna konstruktion motverkar partiell-skuggning effektivt.  Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer. Läs mer om partiell skuggning under frågor & svar om solceller.

120W solcellseffekt räcker till det mesta i sommarstugan, belysning, TV, laptop, mobil och ett mindre 12V kompressorkylskåp. Har du större kylskåp eller tittar flera timmar på TV/laptop, satsa på större solpanel eller på en 120W solcellspanel med en MPPT regulator.
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminiumram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Denna 120W solpanel är designad för att motverka delvis-skuggning. Om en eller flera solceller i en solpanel hamnar i skugga 50% eller mer av effekten försvinner. Denna konstruktion motverkar partiell skuggning och jämfört med en solpanel med 36 solceller blir förlusten 50% mindre när en solcell hamnat i skugga.  Läs mer om partiell skuggning genom att klicka här. Nu med mycket effektiva solceller för största effekt på minimal yta. 

Hur mycket el producerar en 120W solcellspanel per dag

Hur mycket laddning får jag från en 120W solcell? Elproduktionen från solceller beror på flera faktorer så som årstid, ort, installationsvinklar, omgivningstemperatur och förstås om hela solpanelen är i solen eller blir den  delvis skuggad av trä och andra föremål.  Du får genomsnittlig dagsproduktionen från denna solcell med dina förutsättningar, genom att använda vår kalkyl för elproduktion från solceller.

Mer information:
Mått 115 x 67 x 3,5 (längd x bredd x djup)cm
Vikt 8,9 kg
Effekt 120W
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V , Ström= 6,86 A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 7,75A
Antal Celler 2x36 st. solceller av enkristallint kisel
Kontaktbox & Kabellängd IP65 (vattentät box) med inbyggda bypass diod,
75cm kabel med IP65 kontakter av typ MC4, köp förlängningskabel med MC4 kontakter
Rekommenderad kabeltjocklek 4mm2 för avstånd upp till 5m, 62mm eller grövre för längre avstånd.
Tillverkare Solar Lab Sweden
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!
Ask Your Question
Frequently Bought Together
- 22%