Solcellspaket 300W

Från 6 870,00 kr Ordinarie pris 8 297,00 kr

Till 19 437,00 kr Ordinarie pris 21 994,00 kr

Ej i lager

Artikelnr
4-1300

 300W solcellspaketet räcker till ett 12/24V kylskåp, tv/dator, belysning och lite till.  Om du har bra med batterier kan du använda en växelriktare (omformare) också.

300W solcellspaket består av 3st 100W solpaneler med monokristallina solceller som parallellkopplas.

Här har vi lagt artiklar som tillsammans utgör ett komplett solcellspaket. Du kan givetvis ta bort delar som du inte önskar köpa av oss eller skaffar på annat håll. Alternativen som är listade hjälper dig att se vad som är nödvändigt i ett komplett solcellsanläggning.

Avmarkera/byt efter behov och önskemål. Fördefinierade antal är det som räcker för ett solcellspaket, givetvis kan du ändra detta om så önskas. Läs mer om de ingående delarna längre ner på sidan

Obs, bilderna här behöver inte representera  just ditt val. för mer information av olika delar se och läs mer under respektive produktkategori.

300W solceller räcker till nästan samma lyx i sommarstugan som hemma (du kan förstås inte laga mat med el, ha tvättmaskin eller dammsuga varjedag med 300W solceller). För att vara säker om 300W solceller täcker ditt behov räkna ditt solcellsbehov genom att använda vår kalkylprogram och se hur långt du kan komma med  300W solceller.

Detta solcellspaket är 12V. Om du vill ha ett solcellspaket på 300W i 24V eller 230V är det billigare att köpa ett paket med 1 st 300W solpanel.

För enkel anslutning rekommenderar vi dig att köpa parallellkontakt och förlängningskabel (dessa är ej obligatoriska val här), 300W solcellspaket består av tre st. 100W solceller.

I alla solcellspaket ingår (de flesta delar är valbara)

 • Solcell/solceller  välj en bland några (obligatoriskt val)
 • En laddningsregulator  välj en bland några (obligatorisk)
 • En gruppcentral (du behöver inte bry dig vilken, vi väljer den som passar din regulator), obligatorisk. Det är mycket viktigt att alla uttag är säkrade. Även 12V kan orsaka förödande skada om det sker olyckor. Ett fulladdat 100Ah batteri innehåller 1,2kWh energi. Det blir förödande om det inte finns säkringar. Det är bättre att säkringen går av istället för brand i kabeln eller TVn som i värsta fall tänder eld på omgivande ämnen.
 • Förlängningskablar (valbar) Nästan alla våra solpaneler kommer med MC4-kontakter. Detta betyder att du behöver förlängningskabel med motsvarande kontakter. (Om du väljer bort kabeln kan du fortfarande ansluta kablar på annat sätt, t.ex. m.h.a. en kontaktlist (sockerbit) genom att klippa kontakten. Det blir  då ett mindre pålitlig kontakt men det fungerar).. Alla våra solcellskablar är av klimatbeständig typ (med UV-beständig skal samt förtennta koppartrådar och 4mm2i tvärsnittsarean om inget annat anges). Alla förlängningskablar är i par (plus och minus).

  Förlängningskablar finns i 3m, 5m & 10m, och 15m (det sista i 6mm2 kabel)

 • Batterikabel (valbar)  Från regulator/gruppcentral till batteriet behöver du grova kablar, beroende på vilken typ av poler ditt batteri har kan du välja AGM eller fritid. AGM är med kabelsko och fritid kommer med polsko. Kabeln finns i1 eller 1,5m längder Batterikablar kommer i par, röd och svart.
 •  Batteri-parallellkabel (valbar)  Har du fler än ett batteri behöver du kablar för att parallellkoppla dessa. parallellkablar är 20cm långa och räcker till AGM batterier av cirka 150Ah storlek.  För fritids batteri kan du köpa den grova kabeln utan kabelsko. Kontakta oss per epost, priset är 50kr/m  (kan köpa från 20cm och längre).
 • Monteringssats (valbar) för montering på vägg, vinklad eller plan.
 • Batteri (valbar) . Om du skaffar batteri på annat håll, köp ett cykliskt batteri av bra kvalite. Ett kvalitets batteri varar mycket längre än ett lågtpris batteri.
 • Lampor (valbar) lampor ligger inte bland valen här men du kan titta på våra lampor under belysning.
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Ask Your Question
Frequently Bought Together
 • This Item: Solcellspaket 300W

  Från 6 870,00 kr Ordinarie pris 8 297,00 kr

  Till 19 437,00 kr Ordinarie pris 21 994,00 kr

 • Komplett solcellspaket 12V, 250W
  Reducerat pris 7 486,00 kr Ordinarie pris 8 523,00 kr
 • Komplett solcellspaket 12V, 500W
  Reducerat pris 11 800,00 kr Ordinarie pris 14 317,00 kr