Integrerad solfångare 60L

6 600,00 kr
Ej i lager
Artikelnr
81-060

En liten solfångare för sommarstugan, diska och bada inte i kallt vatten längre. Enkelt att sätta upp, kan fyllas med hink om du saknar rinnande vatten. Varmvatten bärs in i hink. Tanken är väl isolerad och behåller värmen i flera dygn utan sol (3-4 graders temperaturtapp över natten). Tanken kommer över 90 grader på 6 timmar under klar sol. Absorberar också infraröd värme och värmer (med lägre effekt) molniga timmar.

Denna solfångare fungerar enligt termosifon. Termosifon är mycket effektiv och med vakuumrör uppnås en verkningsgrad på över 90%. Vattnet kokas i vakuumrören, det heta vattnet bubblar upp i tanken och hela tanken blir uppvärmd.  Detta system är Keymark certifierad . Med en absorptionsyta på 0,76 m2 (8 st vakuumrör, 180cm långa), räcker denna solfångare att producera varmvatten för tvätt, disk och bad för 2-3 personer  i sommarstugan.

1000kr i rabatt om du hämtar från vårt lager i Norrköping. Om du hämtar vid vårt lager i Norrköping välj fraktsätt hämtar och använd rabattkoden hämtarsolångare60 frakten dras från beloppet.

Denna solfångare är kompakt, vattentanken sitter ovanpå ställningen. Den behöver inga andra delar (förutom en kran för tapp vatten), vakuumrören fångar solstrålarna och värmen förs direkt till tanken. Tanken är välisolerad och behåller det värmen i flera dygn utan sol. Kan placeras på taket av sommarstugan eller på gräsmattan.  Fyls med trädgårds slang eller med hink och en trutt.Varmvatten hämtas i kärl.

Detta system kan också användas till permanentbostaden, enkelt att installera, behövs inte avluftning, saknar styrning och pumpar, alla kan installera det själva och slippa dyra hantverkarkostnader.  Du kan spara många kronor på elräkningen om du inte tycker att det är jobbig med att fylla badkaret meden hink.

Detta system kan också fungera i alla andra applikationer, det kräver ingen ström och kan fungera var som helst bara det finns sol och vatten.  

OBS! Denna solfångare fungerar endast då det är plusgrader i luften. Töm vattnet infor vintern och minusgrader.

För montering se detta dokument, går att sätta ihop på 1 timme.

Obs Vakuumrören är känsliga och måste transporteras varsamt.  Fraktkostnad 1000kr är inkluderat i priset, denna produkt fraktas endast på pall och levereras hem till dig . Du får gärna hämta det från vårt lager i Norrköping och spara 1000kr.

Mer information:
Volym vattentank 60L
Vattentank

Skal

Emaljerad stål (vit emalj), godstjocklek 0,4mm.

innertank

Rostfrittstål (SUS304-2B), godstjocklek 0,4,mm.

Isolering

Polyuretan ,Tjocklek:55mm
Värmeväxlare tank Ingen värmeväxlare
Vakuumrör beskrivning Tre-elementsrör med hög kisel och bor innehåll. Gradvis övergång SS-Al-Nx/Cu för bästa ljusabsorption.
Vakuumrör-beläggningstryck: < 5x4-4torr
Förväntad livslängd för vakuumrör 15 år
Vakuumrör, längd/diameter 1800mm / 58mm
Antal vakuumrör 8
Solfåningsyta 0,76 m2
Mått ****
Kasset och Ram Vitmålad stål
Solfångningseffekt 340W vid 50grader i tanken, 384W vid 30grader i tanken, 420W vid 10grader i tanken, vid optimal solvinkel
Övriga delar Ställning av stål, färg vit
Tillverkare Sunsurf New Energy Technology
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Questions

1 Vara

Visa Per sida
  1. 2018-04-02 07:55:41

    Går det att koppla en elpatron till den lilla solfångaren på 60 l?

    1 answer
    1. 2018-04-02 18:49:54

      Tyvärr värmepatron kan inte anslutas till denna modell-

Ask Your Question
Frequently Bought Together