Solcellspanel, 25W monokristasllin

Reducerat pris 669,00 kr Ordinarie pris 699,00 kr
I Lager
Artikelnr
1-12025-M
Solcellspanel, 25W monokristasllin finns att köpa i steg om 1

25W solcellen ger lagom mängd laddning att få belysning på 1-2 lågenergilampor några timmar per dygn. 25W solcellen kan också användas för underhållsladdning av batterier samt att driva lågeffekt apparaturer för 12V DC. Lämplig för små båtar med utrymmesbrist för större solpaneler. Två/flera st 25W solpaneler kan, med fördel, parallellkopplas för att få mer effekt. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

25W solcellspanelen är lämplig för dig som har litet behov av ström, t.ex. för bara belysning några timmar per dygn och använder lågenergilampor eller LEDlampor. Om du laddar batteriet under veckans alla dagar och använder ström under veckoslutet räcker strömmen dessutom till några timmars tv och laptop. 25W solpanelen kan också användas för direktanslutning av 12V, DC apparaturer med låg strömförbrukning. (apparater märkta (mindre än 25W ska ej anslutas direkt om den inte har strömbegränsning).

25W solcellen är också lämplig för dig som vill bygga och experimentera och lära dig mera om solceller. Det är också lämplig för dig som har trångt om utrymme för större solpaneler. Du kan då parallellkoppla flera 25W solceller för att få önskad effekt
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminiumram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminiumram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Hur mycket el producerar en 25W solcellspanel per dag

Hur mycket laddning får jag från en 25W solcell? Elproduktionen från solceller beror på flera faktorer så som årstid, ort, installationsvinklar, omgivningstemperatur och förstås om hela solpanelen är i solen eller blir den  delvis skuggad av trä och andra föremål. Du får genomsnittlig dagsproduktionen från denna solcell med dina förutsättningar, genom att använda vår kalkyl för elproduktion från solceller.

Mer information:
Mått 520 x 355 x 25 (längd x bredd x tjocklek)mm
Vikt 2,1
Effekt 25W
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,8V , Ström= 1,43 A
Obelastad: Spänning= 21,96V , Ström vid kortslutning= 1,61A
Antal Celler 36 st. solceller av enkristallin kisel
Kontaktbox & Kabellängd 0 m kabel, denna panel levereras utan kabel.
Rekommenderad kabeltjocklek 2.5 mm2 om avståndet är längre än 15 m kan 4,0 mm2användas med fördel .
Tillverkare Solar Lab Sweden
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!
Ask Your Question
Frequently Bought Together
- 4%