Integrerad solfångare 150L för sommarstugor och åretrunt användning

10 900,00 kr
Ej i lager
Artikelnr
81-005

Solfångare med heat pipe. Integrerad, fungerar året runt även i nordiskt klimat. Fungerar utan tillgång till el men det är också möjligt att driva den med el under de mörka vintermånaderna, systemet har en värmepatron för detta ändamål (värem patron och styrenhet för eldrift ingår inte i priset).

Denna solfångare är idealisk för sommarstugan eller för permanentbostaden för det ljusa halvåret. Tål hög tryck (6 bar kontinuerligt tryck, testat i 12 bar), kan anslutas i befintligt varmvattensystem eller fungerar fristående. Fördelarna med ett integrerat system är att det är självreglerande, behöver ingen styrning och ingen pump, ingen avluftning och ingen glykol. Heat pipe har fördelen att vattnet inte kommer i kontakt med vakuumrören, ingen risk att rören fryses sönder under vintern.

Denna solfångare är kompakt, vattentanken sitter ovanpå ställningen. Den behöver inga andra delar (förutom rör för anslutning av kallt och varmt vatten), vakuumrören (heat pipe) fångar solstrålarna och värmen förs direkt till tanken. Tanken är välisolerad och behåller det varma vattnet varmt flera dygn utan sol. Kan placeras på taket av sommarstugan eller placeras på en solig plats på marken.

Denna solfångare kan användas båda i sommarstugan och i permanentbostaden, fungerar utan tillgång till el det ljusa halvåret. Vill du använda solfångaren under november-feb, som en vanlig varmvattenberedare, kan du ansluta den till elektricitet (230V 1 fas) och då fungerar den som en vanlig varmvattenberedare med lite tillskott från solen. För att använda solfångaren som en elektrisk varmvattenberedare behövs det en temperatursensor, styrenhet och en värmepatron (ingår inte i priset, kostar 899kr som tillval för eldrift). Enkelt att installera, behövs inte avluftning och styrning och pumpar, nästan alla kan installera det själva och slippa dyra hantverkarkostnader, har du ingen erfarenhet av VVS kan du rådfråga en VVS tekniker om rördragning. 

Detta system är Keymark certifierad . Med en absorptionsyta på 1,42 m2 (15 st. heat pipes, 190cm långa), räcker denna solfångare att producera varmvatten för 3-5 personer dagligen (det ljusa halvåret).
Obs! Bilden avviker färgen på ställningen är vit, ställningen avviker också i några detaljer, se monteringsinstruktioner för bilder för detta system.  

Obs heat pipen är transportkänsliga och måste transporteras varsamt.  Fraktkostnad 1200kr är inkluderat i priset. Denna produkt fraktas endast på pall med DHL eller budbil. Du får gärna hämta solfångaren från vårt lager i Norrköping och spara 1200kr.

Mer information:
Volym vattentank 150L
Vattentank

Skal

Emaljerad galvaniserad stål (vit emalj), godstjocklek 0,4mm.

innertank

Rostfrittstål (SUS304), godstjocklek 0,4,mm.

Isolering

Polyuretan ,Tjocklek:55mm
Värmeväxlare tank Ingen hela tanken värmsupp
Vakuumrör beskrivning Tre-elementsrör med hög kisel och bor innehåll. Gradvis övergång SS-Al-Nx/Cu för bästa ljusabsorption.
Vakuumrör-beläggningstryck: < 5x4-4torr
Förväntad livslängd för vakuumrör 15 år
Vakuumrör, längd/diameter 1900mm / 58mm
Antal vakuumrör 15
Solfåningsyta 1,42 m2
Mått 639 x 296 x 24 (längd x bredd x djup)mm
Kasset och Ram Vitmålad galvanisedat stål
Solfångningseffekt 637W vid 50grader i tanken, 720W vid 30grader i tanken, 788W vid 10grader i tanken, vid optimal solvinkel
Övriga delar Ställning av stål, färg vit
Tillverkare Sunsurf New Energy Technology
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Ask Your Question
Frequently Bought Together
  • This Item: Integrerad solfångare 150L för sommarstugor och åretrunt användning
    10 900,00 kr
  • Integrerad solfångare 60L
    6 600,00 kr