Solfångare för varmluft & ventilation OS22, 500W, luftcirkulation

3 250,00 kr
I Lager
Artikelnr
2-OS22
Solfångare för varmluft & ventilation OS22, 500W, luftcirkulation finns att köpa i steg om 1

Solfångare för varmluft och ventilation OS22,  0, 7m2, 500W. OS22 cirkulerar rummets luft och  ger ännu högre innetemperatur kalla vår- och vinterdagar än OS20. Rekommenderas för sommarstugor, permanent bostad, källarutrymmen, garage och alla andra ställen som behöver värmas upp och ventilerar. OS22 ger lagom energi för utrymmen av 50m2, (icrka 120 kubik meter).

Se också OS20, samma effekt, mer ventilation mindre värme.

Gratis värme och ventilation: Solluftvärmare/ventilation fungerar genom att kall frisk luft sugs in i panelen och leds igenom en special konstruerad kanalsystem i panelen.  OS22 värmer upp båda frisk uteluft eller värmer upp rummets inneluft.  Materialet inne i panelen absorberar solens energi och luften värms upp innan den blåses in i bostaden. Luftsuget och lufttryckning i bostaden sker via fläktar som drivs av solceller. Även kalla vinterdagar kan temperaturen höjas 20 till 40⁰C i panelen.

arbetssätt varmluftsolfångare, friskluftinttag

När inomhus luftintaget är stängd sugs friskluft uteluft in i panelen.

Inneluften cirkulerar i solfångaren och värms upp omoch om igen

När friskluftuttaget är stängd cirkulerar inneluften och rummets temperatur höjs ytterligare.

Funktionen styrs av en termostat, den blåser in luft när luften har uppnått önskad temperatur.

Vi rekommenderar vertikal montering av solluftvärmaren för bästa resultat. Den ger en estetisk snygg bild och den faller naturlig in i byggnaden och utifrån uppfattas som ett fönster.

Luftsolfångaren ska monteras på södervägg om möjligt, (avvikelse på upp till 45 grader från söder är acceptabelt). Det är också möjligt att installera solfångaren på taket (rekommenderas inte). Inneluften blandas sämre om inblåsning sker vid taket (varmluft har lägre densitet och blandas sämre med kalluft på golvnivå).

Lufttemperaturen styrs av en regulator, du kan också stänga av solfångaren helt när så önskas (t.ex. varma sommardagar).

Den fungerar med solenergi och, förstås, fungerar inte på natten och vid kraftigt moln och regn. Du behöver annan värmekälla för dessa tider.

Den ger stor besparing i uppvärmningskostnader. Solluftvärmare är idealisk för sommarstugor, källarlokaler, husbilar, garage, verkstäder och förstås permanentbostaden.  Den båda värmer och ventilerar och driver bort fukten.

Den kräver inget underhåll och kostar inget i drift. Vi kan med gott samvete säga att det är den billigaste och renaste uppvärmningssystem som har uppfunnits, enkelt att montera, de flesta ska klara av att montera den själv och spara kostnader för hantverkare.

Observera, våra solfångare är med värmebehandlat mineral glas (4mm),  med låg järninnehåll och hög transparent för bra verkningsgrad och lång livslängd. På marknaden förekommer solfångare med plexiglas (polycarbonat) med sämre verkningsgrad och sämre livslängd. OS-22 hete OS-24 tidigare, det är namnet som ändrats för övrigt inga andra ändringar.
Denna modell kommer med antireflex behandlat, matt glas för bättre ljus absorbtion och mindre reflektion vid sned solinfallsvinkel.

Se Installationsvideo

Mer information:
Maximal effekt 500W (vid klar sol)
Solfåningsyta 0,7m2
för lokalstorlek Räcker för lokalstorlek av 50 m2, cirka 180 m3
Mått 105x66X7,7 (längd x bredd x djup) cm
Vikt 15,2 kg
Fläkt 12V, 0,3A, 3,6W, 92X92X25mm Ljudnivå: 42,2 dBA
Maximal luftflöde max 105 m3 /timme
Temperaturhöjning 25 ⁰C höjning av utetemperaturen (dagtid och solig)
Solcell 11W placerad i samma ram som solfångaren
Dokuments

Katalog

Installationsinstruktioner

ritningar

Se installationsvideo

Garantier

Solcellspanel: 25 år

Solfångare: 2år

Fläkt: 30000 timmar

Tillverkare OSCAR
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Questions

1 Vara

Visa Per sida
 1. Solfångare för varmluft & ventilation OS22, 500W, luftcirkulation

  2018-04-10 14:17:59

  What is included in the package? Is the package complete or do I have to buy some additional components for a complete installation.
  Regards Juris

  1 answer
  1. 2018-04-12 22:37:12

   All parts are included, toolsyou need are not included, please see the document under the link below on page 2.
   http://solarlab.se/solpanel/datablad/varmluft/Monteringsinstruktioner-luftsolfangare.pdf

Ask Your Question
Frequently Bought Together