laddningsregulator MPPT-Tracer 40A

Reducerat pris 2 650,00 kr Ordinarie pris 2 800,00 kr
I Lager
Artikelnr
MPPT-12-24-40-A
laddningsregulator MPPT-Tracer 40A finns att köpa i steg om 1

Tracer serie A är en mycket avancerade och tillförlitliga "Maximum Power Point Tracker", MPPT, laddningsregulatorer. Strömmen från solcellerna tillvaratas maximalt. Ger cirka 30% mer laddningsström än en konventionell laddningsregulator. Enkelt att ställa in för olika batterityper. Detekterar automatisk batterispänningen. En av de viktigaste fördelarna är att flera solpaneler kan, med fördel, seriekopplas vilket minskar kabelåtgång och förlust i kablar.

Tracer 4210A  klarar upp till 520W solpaneler ( med batteribank på 12V) eller 1040W ( med batteribank på  24V). Maximal spänning från solpanelerna 100V (92V vid 25 grader omgivningstemperatur).

Laddningsregulator är nödvändig för att inte förstöra batteriet. Använd alltid en regulator mellan solcellen/solpanelen och ditt batteri. Laddningsregulatorn (också kallas för solcellsregulator) hindrar överladdning och djupurladdning av batteriet. Vidare hindrar laddningsregulatorn strömmen att gå baklänges (från batteri till solcellen) när det blir mörkt och solcellspänningen sjunker till 0 volt.

MPPT-Tracer 4210A är en avancerad mikrodatorstyrd MPPT-laddningsregulator. En MPPT-regulator laddar med upp till 30% mer laddningsström jämfört med en konventionell laddningsregulator. Denna regulator klarar upp till 100V inspänning, spänningen transformeras ner till det som behövs (för 12V eller 24V batterier). På detta sätt tillvaratas hela solpaneleffekten.

Denna regulator är lämplig för större solcellsanläggningar. För mindre solcellsanläggningar kan du använda systerregulatorer med lägre ström. För system större än vad den klarar finns MPPT på 60A eller PWM på 60A.

Det är också lämpligt för dig som har långt mellan solcellerna och batteriet/regulatorn. Du kan med fördel seriekoppla alla dina solpaneler (maximal spänning 100V) och använda tunnare kabel. Om du har en solpanel med spänning som inte är avsedd för batteriladdning, t.ex. en solcellspanel med 60 solceller (verken 12V eller 24V solpanel) kan du använda denna regulator och utnyttja din solpanel maximalt.

Tracer 4210A har flera andra användbara funktioner. Den kan användas för att starta utrustning vid skymning (t.ex. belysning) och släcka efter önskat antal timmar. Den kan programmeras efter gryning.

Den nya serien har inbyggd display som tillvall finns det en avtagbar display om du vill ha displayen på annan plats. På displayen kan du läsa momentan produktion och historiska produktion/förbrukning. Display ingår inte i priset utan köpes separat.

 Display: n är med belyst bakgrund (belysningen aktiveras då någon knapp trycks och varar i 50 sekunder för att spara på energi). Kommunikationen mellan den avtagbara displayen och regulatorn sker med vanlig nätverkskabel, 2m kabel ingår (vid köp av avtagbar display), displayen kan ligga högst 10m från regulatorn (ingående kabel är 2 m).

Mycket robust uppbyggnad, Hela bakstycket är en kraftig kylfläns av massivt aluminium,

Vi ger hela 3års garanti på denna regulator. Notera att åska och vattenskada täcks inte av garantin. Som all övrig elektronik ska laddningsregulatorer skyddas mot väta (Fuktig luft så länge den inte kondenseras till vatten är OK).

Den nya serien, serie A, av MPPT-tracer är av gemensam plus.

Mer information:
Maximal ström Laddningsström 40A förbrukningsström via regulatorn 20A
Passar 12V solpanel? Ja
Passar 24V solpanel? Ja
Passar 48V solpaneler Ja men på batterisidan ska det vara 12 eller 24V
Max Solpanel-effekt 12V 520W om batteribank är på 12V
Max-solpaneleffet 24V 1040W om batteribank är på 24V
Maximal solpanel effekt 48V 48V är inte aktuell för denna regulator
Laddningsnivå-visning Klar text och symboler på displayn (möjligt att läsa på en dator eller avtagbar display också
Uppladdningsvisning Status visas i displayen
Inställbar för olika batterityper Ja
Skydd mot djupurladdning Ja
Egenförbrukning ≤20mA(12V); ≤16mA(24V)
Spänningstransformering Ja
MPPT-funktion Ja
Skymningdetektion Ja
Gryningsdetektion Ja
Timer Ja
datablad Inte tillgängligt
Mått 252mmx180mmx63mm
Vikt 2 kg
dokument användarmanual (engelska)
Tillverkare EPSolar
Garanti 2 år, åska och vattenskada täcks inte av garantin.
Övrigt Inte tillgängligt
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!
Ask Your Question
Frequently Bought Together
- 5%
REA