Faqs

 • Beställningar, Leverans, frakt, betalning
 • Solpaneler
 • Batterier
 • Jag har lagt en beställning men inte fått bekräftelse

  Alla beställningar blir bekräftade, först direkt på webplatsen sedan får du ett epost. Om du inte fått epost kolla i skräpkorgen i ditt epostkonto eller att du skrivit eposten fel.

 • Jag har valt att betala i förskott via swish eller bankgiro, vilket bankgiro eller swish ska jag betala till?

  Efter att du bekräftat din beställning får du en epost med swish- och bankgironummer. Om du inte fått det mailet har den antagligen hamnat i skräpkorgen eller att du skrivit fel epostadress.

 • Jag har valt att betala i förskott, hur många dagar har jag på mig att betala?

  Du har fyra arbetsdagar på dig att betala. Beställningar med förskottsbetalning makuleras efter en vecka om betalning inte skett. Du får göra ny beställning då om du fortfarande är intresserade av produkten/produkterna,

 • Jag har valt att betala via faktura (14 dagar) men nekades detta varför?

  För alla efterskottsbetalningar gör vi en kreditupplysning och bedömer din kreditvärdighet utifrån uppgifter om din ekonomi som finns registrerade hos Upplysnings Centralen, UC.

 • På er hemsida står , leverans 1 till 3 dagar, innebär detta att jag får min beställning inom högst tre dagar?

  Svar nej, Det är vår hanteringstid. Det kan gå iväg samma dag som beställningen kommit in  eller vi behöver mer tid att skicka i vägen din beställning (beroende på vår arbetsbelastning). Själva leveransen till dig tar också sin tid. till storstäder och större orter tar det 1 till 2 dagar medan på vissa mindre orter  kan det ta uppemot en vecka. Det finns vissa orter som fraktbolag kör gods en dag i veckan. Vi garanterar inte exakt leveransdatum. Om du har bråttom hör av dig till oss för att se när sker leverans till just din adress.

 • Jag behöver hjälp med anslutning av solcellspaket jag köpt av er, var hittar jag anslutningsscheman?

  Om du har en MPPT-regulator se detta dokument: montering och anslutning

 • Kan Jag se hur mycket kapacitet mitt batteri har?

  Att mäta batterikapacitet är ett tidskrävande arbete. Gör följande:

  1- ladda batteriet fullt (för att se om batteriet är fulladdat läs detta dokument).

  2- Anslut en känd resistor, t.ex. en 12V glödlampa (bil strålkastare, 55W)

  3- tag tiden tills lampan slocknar.

  Exempel: 55 W/12V=4,6 A. Om lampan slocknar efter 10 timmar har du 46Ah, slocknar lampan efter 24 timmar har du 24*4,6= 110 Ah , osv.

  Du kan snabba på mätningen om du ansluter last med lägre resistans (högre watt), t.ex. två 55W lampor i parallell. För bra resultat  välj last så att batteriet räcker till 10 timmar.

 • Jag tror att mitt batteri är OK, jag har mått spänningen och den är 13V. Så fort jag startar kylskåpet sjunker spänningen och kylen går inte igång.

  Spänningen säger ingenting om kapaciteten. Om batteriets kvarstående kapacitet är 1 promille av den nominella kapaciteten blir spänningen 13 (12,8V) när den kvarstående kapaciteten är fulladdat. Den lilla mängd laddning som finns förbrukas omgående och spänningen sjunker snabbt.

 • Vad innebär serie och parallellkoppling av batterier?

  Parallellkoppling innebär att spänningen höjs, två batterier i serie (12V batterier) blir 24V, 4 batterier i serie blir 48V osv.

 • Hur serie- och parallellkopplar jag batterier?

  För serie och parallellkoppling se detta dokument.

 • Min laddningsregulator har tre val för batterier, Flooded, Sealed och GEL Jag har AGM batterier vilken ska jag välja? F0r AGM välj Sealed
Ställa en fråga
Tveka inte att fråga oss om du har några frågor. Vi kommer att svara så snart som möjligt
Säkerhetskod Uppdatera koden