Solcellsventilationssats, OSF1
  • Solcellsventilationssats, OSF1
  • Solcellsventilationssats, OSF1
  • Solcellsventilationssats, OSF1
  • Solcellsventilationssats, OSF1
  • Solcellsventilationssats, OSF1
  • Solcellsventilationssats, OSF1

Solcellsventilationssats, OSF1

840,00 kr
Levereras inom 1-3 dagar

OSF1, en komplett ventilationssats för källaren, garaget, sommarstugan, toaletten eller utedassen eller byggnader, som inte kan andas eller behöver extra ventilation för att ventilera fukt och dålig lukt.  OSF1 utrustad med en fläkt av 3,4W var och blåser ut 120 m3 luft i timmen. 

Ventilationssats för källaren, garaget, sommarstugan, toaletten eller utedassen eller byggnader, som inte kan andas eller behöver extra ventilation för att ventilera fukt och dålig lukt.  OSF1 är utrustad med en fläkt på 3,4W  och blåser ut 120 m3 luft i timmen. Komplett med solpanel och nätadapter (för eldrift när det inte finns sol eller om nattdrift önskas).
Fläkten är med borstfri DC-motor och kullager. Förväntad livslängd för fläkten är 40000 timmar (över 10 år med en driftstid på 10 timmar om dagen)Har du stort problem med fukt och dåligt luft kan du installera två enheter på motstående sidor av lokalen där ena väljes att blåsa in och andra blåser ut. Den kan också kombineras med solfångare för varmluft (OS 10, OS14, OS20, 22, 24 eller andra solfångare) och öka luft omsättningen i rummet för bättre verkningsgrad för solfångare.Satsen är komplett med en solpanel på 11 W försedd med 10 m kabel med snabb kontakter, fläkt monterad i ett flexrör (flexröret kan expanderas efter väggens tjocklek) med 5m kabel och snabbkontakt och  brytare för avstängning.

Ute-delen öppnas när fläkten är igång och fälls ner när fläkten inte är igång för att hindra kallras. Flänsen på insidan ställs i öppet eller stängt läge manuellt. Med medföljande nätadapter har du möjlighet att driva med el när det inte finns sol.

Har du behov att båda blåsa ut och blåsa in luft kan du titta på OSF2.

Installation:

För installation se ritningen nedan.
(verktyg ingår inte, skruvar ingår)

Försäkra dig och markera om riktningen om vilken sida som suger in luft och vilken sida som blåser ut antingen från bladens form eller anslut solpanelen, Innan du installerar. 

1-Borra ett hål i väggen av diameter 140 mm.
2- För in flexröret med fläktar i hålet.
3-Dra/tryck flexröret röret till att täcka hela väggens tjocklek.
4- dra ut kabeln (anslutning till solpanel på utsidan och styrning på insidan).
5-Sätt på galler på utsidan och fläns på insidan av röret.
6-Fäst solpanelen på södervägg eller på taket. Se till att solpanelen blir placerad på en solig plats och inga föremål skuggar solpanelen så lång tid som möjligt under dagen. Det är viktigt att ingen del av solpanelen skuggas.
7- Anslut solpanelen till fläkten.

P.S.  Du kan fylla mellanrummet mellan borrhålet och flexrörets utsida (mot väggen) med isoleringsskum (finns att köpa på byggvaruhus) om det är en uppvärmd lokal.

Njut av ett ventilationssystem utan driftkostnad i uppemot 10 år.

OSF1-oscar.png

OSF0118
Artikelnr
2-OSF118
Modell
OSF1
Material
Flexrör (metall), Fläkt (inbyggd i flexrör), solpanel
Solpanel
11 W
Fläkt diameter
125 mm
Förväntad livslängd
Fläkt 40000 timmar, solpanel minst 25 år
Fläkt-motor
Borstlös DC-motor
Luftflöde (maximal)
max 120 m3 /timme
Ljudnivå
cirka 42,2 dBA
Socell
11W med 10m kablar
Garantier
Solcell 25 År, fläkt 3 år, andra delar och funktion 3 år 
Tillverkare
  Oscar Science and Technology
Certificat
 TUV, Solar Keymark, ISO9001
chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.