• På rea!
  • −40%
marinsolpanel 40W, monokristallin
  • marinsolpanel 40W, monokristallin
  • monteringshål

Marin-Solcell 40W-1, monokristallin

1 120,00 kr
672,00 kr Spara 40%
Levereras inom 1-3 dagar

Det finns solcellspaneler på marknaden som marknadsförs med namnet marina solceller och säljs av konkurrenter till uppemot 100kr per watt eller mera. Vi har tagit fram samma solpaneler till marginellt dyrare än standard solpaneler. Dessa solpaneler kommer utan aluminiumram, kontaktboxen med kablar sitter på framsidan och baksidan är högkvalitets rostfritt stål. Solpanelen limmas på slät underlag (kan följa en välvd underlag något). Det går att gå (barfota/sko med mjuka sulor) eller sätta sig på dessa solpaneler. Denna model har också hål runt solpanelen för dem söm önska skruva solpanelen istället för limning.

Två/flera solpaneler kan parallellkopplas för att få mer effekt.

Denna marin solcellspanel är gjort av 36 solceller av monokristallint kisel. Helt plan baksida av rostfritt stål. Solpanelen är ämnat för limning på plant underlag (följer en svag välvd yta). Det går också att skruva den på ett plant underlag (kan vara något välvd).

Kontaktboxen med kablar sitter på framsidan. Framsidan är transparant TPT (En komposit material bestående av polyvinyl florid film, PVF och PET plast, En robust och beständig material som tål bla saltvatten). Denna solpanel finns också som standard solpanel med aluminium..

40W solcellen är tillräcklig för belysning och några timmars TV/laptop per dygn. Denna solcell är lämplig för små båtar med utrymmesbrist för större solpaneler. Två/flera 40W solpaneler kan, med fördel, parallellkopplas för att få mer effekt. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

40W solpanelen är lämplig för dig som inte har allt för stort behov av ström, t.ex. för bara belysning några timmar per dygn och använder lågenergilampor eller LEDlampor, utöver belysning kan du använda laptop eller TV någon timme per dygn. Om du laddar batteriet under veckans alla dagar och använder ström under veckoslutet räcker strömmen till mycket mer. 40W solcellen kan också användas för direkt anslutning av vissa 12V, DC apparaturer med låg strömförbrukning. (apparater märkta (mindre än 40W (40AV) ska ej anslutas direkt, om dessa inte har ström begränsning i sig).

Notera att standard solpaneler tål också havsvatten.

Fri frakt till DHL service point

1-12040MS-1
Effekt 40 W
Mått 700x510x3 (längd x bredd x djup) mm  (vid kontakboxen  (14mm hög)
Vikt 2.2  kg
Elektriska Egenskaper Vid maximal effekt: Spänning = 17,5V , Ström= 2,29 A,  Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 2,58A
Antal Solceller 36 st. solceller av monokristallint kisel,
Kontaktbox & kabel kontaktbox på framsidan, inga kablar ingår, köp kabel ansluts kostnadsfritt
Rekommenderad Kabel 2.5 till 4 mm2 rekommenderas
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efterfrågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.