• På rea!
  • −40%
Marin solpanel 60W monokristallin
  • Marin solpanel 60W monokristallin
  • Marin solpanel 60W monokristallin, baksidan, hel rostfritt

Marin-Solcell 60W, monokristallin

1 440,00 kr
864,00 kr Spara 40%
Levereras inom 1-3 dagar

60W böjbar solcellspanel med monokristallina solceller och rostfri baksida är lämplig för ställen som böjda ytan eller om installationsplatsen har begränsningar och man behöver gå på den ibland.

Böjbara paneler kallas för marina paneler då dessa är populära för mindre båtar. De böjbara panelerna byggs på tunn rostfri plåt och cellerna skyddas med ett transparent organiskt skikt på framsidan. Enda fördelen mot standard paneler med aluminiumram och glas-skydd är böjbarheten. Marina paneler väger mindre och kan limmas (eller skruvas) på en böjd yta. Dessa kan man trampa på utan att cellerna går sönder. Är det inte brist på utrymme kan du med fördel använda standardpaneler. Standard paneler är i regel billigare och kan fås i mycket större storlekar.

Denna marin solcellspanel är gjort av 2x36 st. solceller av monokristallint kisel. Helt plan baksida av rostfritt stål. Solpanelen är ämnat för limning (eller skruvning) på plant underlag (följer en svag böjd yta).

Kontaktboxen med kablar sitter på framsidan. Framsidan är transparant TPT (En kompositmaterial bestående av polyvinylflorid film, PVF och PET plast, En robust och beständig material som tål bl.a. saltvatten). Denna solpanel finns också som standard solpanel med aluminiumram.

60W solcellen är tillräcklig för belysning och några timmars TV/laptop per dygn. Denna solcell är lämplig för små båtar med utrymmesbrist för större solpaneler. Två/flera  solpaneler kan, med fördel, parallellkopplas för att få mer effekt. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer. Det går att driva ett mindre 12V kompressorkyl med denna solpanel.

Om du laddar batteriet under veckans alla dagar och använder ström under veckoslutet räcker strömmen till mycket mer. Denna solcellspanel kan också användas för direkt anslutning av vissa 12VDC apparaturer med låg strömförbrukning. (apparater märkta (mindre än 50W (50AV) ska ej anslutas direkt, om dessa inte har ström begränsning i sig).

Notera att standard solpaneler tål också havsvatten.

Fri frakt till DHL service point

1-12060MS
Effekt 60 W
Mått 930x 540x 4 (längd x bredd x djup)mm 
Vikt 4 kg
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17.5 V, Ström= 3.43A, Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 3.88A
Antal Solceller 2x36 st. solceller av monokristallint kisel,
Kontaktbox & kabel kontaktbox på framsidan, inga kablar ingår, köp kabel ansluts kostnadsfritt
Rekommenderad Kabel kontakt box med bypass diod,90cm kablar med MC4-kontakter
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efterfrågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.