Laddningsregulator, MPPT-tracer-AN, 30 A
  • Laddningsregulator, MPPT-tracer-AN, 30 A
  • Laddningsregulator, MPPT-tracer-AN,
  • Extyern temperatursensor

30A Laddningsregulator MPPT-Tracer serie AN

1 632,00 kr
Levereras inom 1-3 dagar

Tracer serie AN är avancerade och tillförlitliga "Maximum Power Point Tracker", MPPT, laddningsregulatorer. Strömmen från solcellerna tillvaratas på bästa sätt. Ger cirka 30% mer laddningsström än en konventionell PWM -laddningsregulator. Enkelt att ställa in för olika batterityper. Detekterar automatisk batterispänningen.

En av de viktigaste fördelarna av MPPT-regulatorer är att flera solpaneler kan, med fördel, seriekopplas vilket minskar kabelåtgång och förlust i kablar.

Laddningsregulator är nödvändig för att inte förstöra batteriet. Använd alltid en regulator mellan solcellen/solpanelen och ditt batteri. Laddningsregulatorn (också kallas för solcellsregulator) hindrar överladdning och djupurladdning av batteriet. Laddningsregulator hindrar också strömmen att gå baklänges (från batteri till solcellen) när det blir mörkt och solcellspänningen sjunker till 0 volt.MPPT-Tracer 3210 Serie AN är en avancerad mikrodatorstyrd MPPT-laddningsregulator. En MPPT-regulator laddar med upp till 30% mer laddningsström jämfört med en konventionell laddningsregulator. Denna regulator klarar upp till 100V inspänning, spänningen transformeras ner till det som behövs (för 12V eller 24V batterier). På detta sätt tillvaratas hela solpanel effekten. Serie AN är en vidare utveckling av serie A. Serie A är inställbara för alla typer av blybatterier, Serie AN kan dessutom ställas in på andra typer av batterier så som Litium. Laddningsspänningen kan väljas för AGM, GEL och slutna och öppna blybatterier men den kan också justeras fritt mellan 9 till 34 V för andra typ av batterier.Tracer 3210 klarar maximalt 390W solpanel (780W om batteribanken är på 24V). För större solcellsanläggningar kan du använda systerregulatorer med högre ström (finns för upptill 100 A).

MPPT-regulator är också lämpligt för dig som har långt mellan solcellerna och batteriet/regulatorn. Du kan med fördel seriekoppla alla dina solpaneler (maximal spänning 100V) och använda tunnare kabel. Om du har en solpanel med spänning som inte är avsedd för batteriladdning, t.ex. en solcellspanel med 60 solceller (är verken 12V eller 24V solpanel) kan du använda denna regulator och utnyttja din solpanels effekt maximalt.

Tracer 3210 AN har flera andra användbara funktioner. Den kan användas för att starta utrustning vid skymning (t.ex. automatisk start av belysning vid solnedgång). Den kan programmeras båda efter skymning eller gryning.Serie AN liksom serie A har inbyggd display, som tillval finns det en avtagbar display om du vill ha displayen på annan plats. På displayen kan du läsa momentan produktion och historiska produktion/förbrukning. Avtagbar display ingår inte i priset utan köpes som tillval (MT-50).Avtagbar display är med belyst bakgrund (belysningen aktiveras då någon knapp trycks och varar i 50 sekunder för att spara på energi). Kommunikationen mellan den avtagbara displayen och regulatorn sker med vanlig nätverkskabel, 2m kabel ingår vid köp av avtagbar display, displayen kan ligga högst 10 m från regulatorn (medföljande kabel är 2 m).

Mycket robust uppbyggnad, Hela bakstycket är en kraftig kylfläns av massivt aluminium för effektiv kylning.

Fri frakt till DHL service point.

MPP-122430-AN

https://youtu.be/E1ru1enuEnQ

Om videon inte startar följ länken ovan

Installation

https://youtu.be/mZt_hYABn5U

Maximal ström 20A
Passar 12V på batteri-sidan? Ja
Passar 24V på batteri-sidan? Ja
Passar 36V på batteri-sidan? Nej
Passar 48V på batteri-sidan? Nej
Maximal spänning 100V
Maximal solpaneleffekt batteri 12V 390W
Maximal solpaneleffekt, batteri 24V 780W
Maximal solpaneleffekt, batteri 36V Passar inte
Maximal solpaneleffekt, batteri 48V Passar inte
Laddningsnivåvisning Klartext display
Uppladdningsvisning Klartext display
Inställbar för olika bly-batterityper Ja
Inställbar för Litiumbatterier Ja
Skydd mot djupurladdning Ja
Egenförbrukning < 12 mA
Spänningstransformering Ja
MPPT-funktion Ja
Skymningsdetektion Ja
Gryningsdetektion Ja
Timer Ja
Mått 228x164x55mm
Vikt 1.26 kg
Garanti 2 år

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.