• På rea!
solcell 100W, PERC
  • solcell 100W, PERC

Solcell 100W, monokristallin, PERC

1 440,00 kr
Levereras inom 1-3 dagar

Denna 100W solcell är vår egen design. Kraftig anodiserad aluminium ram och hela 64 (2x32) solceller av enkristallin av typ PERC för att minimera skuggningseffekten. 2 st solceller är parallellkopplade för ifall en solcell hamnar i skugga går strömmen genom dem solceller som fortfarande är i solen och har lågt motstånd. denna konstruktion motverkar skuggningen effektivt.  Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer. Läs mer om partiell skuggning under frågor & svar om solceller.

100W solcellseffekt räcker till det mesta i sommarstugan, belysning, TV, laptop, mobil och ett mindre 12V kompressorkylskåp. Har du större kylskåp eller tittar flera timmar på TV/laptop, satsa på en större solpanel eller 2 st. 100W solpaneler.
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solcellen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Det går alltid att parallellkoppla två/flera solceller för att öka effekten.

Denna solpanel är konstruerat för att motverka partiell skuggning med två uppsättning av parallella vägar för strömmen. Ifall en rad med solceller hamnar i skugga tar strömmen den parallella vägen där motståndet är låg (solcellraden som fortfarande är i solen. Läs mer om partiell skuggning genom att klicka här.)
Fri frakt till DHL service point
1-12100M3
Effekt 100 W
Mått 93 x 67 x 3,5 cm (längd x bredd x djup)
Vikt 6.8 kg
Elektriska Egenskaper Vid maximaleffekt: Spänning = 16,65V , Ström= 6,13A, Obelastad: Spänning= 20.05V , Ström vid kortslutning= 6,65A
Antal Solceller 2x32 st. solceller av monokristallint kisel av typ PERC,
Kontaktbox & kabel IP65 (vattentät box) med inbyggd bypass diod,
cirka 75cm kabel med IP65 kontakter av typ MC4
Rekommenderad Kabel 4 mm2 rekommenderas
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efterfrågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.