• På rea!
solcell 120w, monokristallin PERC
  • solcell 120w, monokristallin PERC

Solcell 120W, monokristallin, PERC

1 720,00 kr
Levereras inom 1-3 dagar

Denna 120W solcell är vår egen design. Kraftig, anodiserad, aluminiumram och 64 (2x32) mycket effektiva monokristallina solceller av typ PERC för att minimera skuggningseffekten och ha en kompakt solpanel med liten yta och hög effekt. Två st. solcellspaneler är parallellkopplade för ifall en solcell hamnar i skugga går strömmen genom dem solceller som är i solen och har lågt motstånd. denna konstruktion motverkar partiell-skuggning effektivt.  Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer. Läs mer om partiell skuggning under frågor & svar om solceller.

120W solcellseffekt räcker till det mesta i sommarstugan, belysning, TV, laptop, mobil och ett mindre 12V kompressorkylskåp. Har du större kylskåp eller tittar flera timmar på TV/laptop, satsa på större solpanel eller på en 120W solcellspanel med en MPPT regulator.
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminiumram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Denna 120W solpanel är designad för att motverka delvis-skuggning. Om en eller flera solceller i en solpanel hamnar i skugga 50% eller mer av effekten försvinner. Denna konstruktion motverkar partiell skuggning och jämfört med en solpanel med 36 solceller blir förlusten 50% mindre när en solcell hamnat i skugga.  Läs mer om partiell skuggning genom att klicka här. Nu med mycket effektiva solceller för största effekt på minimal yta.

Fri frakt till DHL service point

1-12120M
Effekt 120W
Mått 108 x 67 x 3,0 (längd x bredd x djup) cm
Vikt 7.5 kg
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 16,2V , Ström= 7,41A,  Obelastad: Spänning= 20,0V , Ström vid kortslutning= 8.0A
Antal Solceller 2x33 st. solceller av monokristallint kisel av typ PERC,
Kontaktbox & kabel IP65 (vattentät box) med inbyggda bypass diod, 75cm kabel med IP65 kontakter av typ MC4
Rekommenderad Kabel 4mm2 för avstånd upp till 5m,   62mm eller grövre för längre avstånd. 
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efterfrågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.