• På rea!
  • Ny
Solpanel, 140W med monokristallina PERC celler av kisel
  • Solpanel, 140W med monokristallina PERC celler av kisel
  • baksidan av 140W solcell

Solcell 140 W, 12V monokristallin, PERC

1 640,00 kr

Denna 140W, 12V solpanel med marknadens mest effektiva solceller av typ PERC är vår egen design. Solpanelen är med kraftig, anodiserad, aluminiumram, kablar med MC4-kontakter och vattentät kontakt box .  Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer. 140W solpanelen laddar med upp med nästan 10 A i 12V och räcker till en hel del (TV, belysning, ett litet kylskåp).

 

Säkerhetspolicy

 

Leveranspolicy

140W solcellseffekt i 12 volts räcker till mindre behov i sommarstugan, belysning, TV, laptop, mobil och ett mindre 12V/24V kompressorkylskåp. Har du större kylskåp eller tittar flera timmar på TV/laptop, satsa på större panel eller på en 160W solcellspanel med en MPPT regulator. 

PERC-celler har högre spänning och högre ström. Med PERC-celler räcker med 32 celler i serie istället för 36 standard celler i kisel. Alla våra solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monterings hål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten. Panelen är helt svart.

Mera effekt med 12V fås genom att parallellkoppla Två/flera solpaneler eller använda  större solpaneler som oftast finns i 24 V. Det går att ladda 12 V batterier med 24 V solpaneler och en MPPT laddningsregulator, t.ex. vår  MPPT-tracer 20A.

1-12140M,12V-PERC
2020-04-03
Effekt 250 W
Mått 138.5 x 99 x 3,5 (längd x bredd x djup )cm
Vikt 19  kg
Elektriska Egenskaper Vid maximal effekt: Spänning = 33.5V , Ström= 7,46 A  Obelastad: Spänning= 41.0V , Ström vid kortslutning= 8,13A
Antal Solceller 2x66 st. solceller av monokristallint kisel av PERC typ
Kontaktbox & kabel IP65 (vattentät box) med inbyggda bypassdioder (3par), 95cm kabel med IP65 kontakter av typ MC4
Rekommenderad Kabel 4mm2 för avstånd upp till 10 m,   6 mm2 eller grövre för längre avstånd.
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efter frågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.