• På rea!
  • Ny
Solpanel, 160W med monokristallina PERC celler av kisel
  • Solpanel, 160W med monokristallina PERC celler av kisel
  • solpanel 160W, baksida

Solcell 160 W, 24V monokristallin, PERC

2 160,00 kr

Denna 160W, 24V solpanel med marknadens mest effektiva solceller av typ PERC är vår egen design. Solpanelen är med kraftig, anodiserad, aluminiumram, kablar med MC4-kontakter och vattentät kontakt box .  Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer. 160W solpanelen laddar med upp med nästan 5A i 24V och räcker till en hel del (TV, belysning, ett litet kylskåp).

 

Säkerhetspolicy

 

Leveranspolicy

160W solcellseffekt i 24 volts utförande för dig som behöver en mindre 24V panel. räcker till det mesta i sommarstugan, belysning, TV, laptop, mobil och ett mindre 12V/24V kompressorkylskåp. Har du större kylskåp eller tittar flera timmar på TV/laptop, satsa på större panel eller på en 160W solcellspanel med en MPPT regulator. 
Denna panelkan också användas för 12V batterier med en MPPT-regulator. 

PERC-celler har högre spänning och högre ström. Med PERC-celler räcker med 64 celler i serie istället för 72 standard celler i kisel. Alla våra standard solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten. Panelen är helt svart.

Mera effekt med 12V fås genom att parallellkoppla Två/flera solpaneler eller använda  större solpaneler som oftast finns i 24 V. Det går att ladda 12 V batterier med 24 V solpaneler och en MPPT laddningsregulator, t.ex. vår  MPPT-tracer 20A.

Denna solpanel med exakt samma mått och utseende finns också i 12V utförande.

1-12160M,24V-PERC
2020-04-03
Effekt 160 W, 24V
Mått 1350x670x35 (längd x bredd x djup) mm 
Vikt 11  kg
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 32,44V , Ström= 4,93A,  Obelastad: Spänning= 39,82V , Ström vid kortslutning=5,36 A
Antal Solceller 64 st. solceller av monokristallint kisel, av PERC-modell
Kontaktbox & kabel Vattentät kontaktbox med 85 cm kablar, MC4 kontakter
Rekommenderad Kabel 4 mm2 rekommenderas
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efter frågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.