• På rea!
Solpanel, 160W med monokristallina PERC celler av kisel
  • Solpanel, 160W med monokristallina PERC celler av kisel
  • baksidan av 160W solpanel

Solcell 160 W, monokristallin, PERC

2 040,00 kr

Denna 160W solpanel med marknadens mest effektiva solceller av typ PERC är vår egen design. Uppbyggt av två uppsättning av 64 solceller (32 solceller+ 32 solceller i parallell för att minimera partiell skuggningseffekten) Solpanelen är med kraftig, anodiserad, aluminiumram, kablar med MC4-kontakter och vattentät kontakt box .  Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer. 160W solpanelen laddar med upp med nästan 10 A och räcker till en hel del (TV, belysning, ett litet kylskåp).

Antal
Slut i Lager

160W solcellseffekt räcker till det mesta i sommarstugan, belysning, TV, laptop, mobil och ett mindre 12V kompressorkylskåp. Har du större kylskåp eller tittar flera timmar på TV/laptop, satsa på större panel eller på en 160W solcellspanel med en MPPT regulator.

Denna solpanel är byggd av 64 solceller av monokristallint kisel av PERC-typ. (Två uppsättning av 32 solceller i parallell för att minimera partiell skuggningseffekten, Anledningen att vi bygger våra solpaneler med två uppsättning solceller är att minska påverkan av partiell skuggning. Läs mer om partiell skuggning genom att klicka här.)

PERC-celler har högre spänning och högre ström. Med PERC-celler räcker med 32 celler i serie istället för 36 i standard celler i kisel. Alla våra standard solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten. Panelen är helt svart.
Två uppsättning av solceller har en annan fördel, serieresistansen minskar något och effekten blir något större. Denna panel är faktisk 162,5 watt.

 Mera effekt med 12V fås genom att parallellkoppla Två/flera solpaneler eller använda  större solpaneler som oftast finns i 24 V. Det går att ladda 12 V batterier med 24 V solpaneler och en MPPT laddningsregulator, t.ex. vår  MPPT-tracer 20A.

Denna solpanel med exakt samma mått och utseende finns också i 24V utförande.

Fri frakt till DHL service point

1-12160M-PERC
2020-04-03
Effekt 160 W (i verkligheten 162-163 W)
Mått 1330x670x35 (längd x bredd x djup) mm
Vikt 9.5 kg
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 16.2V , Ström= 9.88A,  Obelastad: Spänning= 20.V , Ström vid kortslutning= 10.67A
Antal Solceller 32+32 st. (2 uppsättning av celler ) PERC solceller av monokristallint kisel,
Kontaktbox & kabel Vattentät kontaktbox med bypass dioder och 85cm kablar , 4mm2, med MC4 kontakter
Rekommenderad Kabel 4 mm2 rekommenderas, för avstånd 10 meter eller längre använd 6 mm2.
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efterfrågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.