• På rea!
solpanel 30W monokristallin, framsida
  • solpanel 30W monokristallin, framsida
  • solpanel 30W monokristallin, baksida

Solcell 30W, monokristallin

680,00 kr
Levereras inom 1-3 dagar

30W solcellen ger lagom mängd laddning att få belysning på 1-2 lågenergilampor några timmar per dygn. 30W solcellen kan också användas för underhållsladdning av batterier samt att driva lågeffekt apparaturer för 12V DC. Lämplig för små båtar med utrymmesbrist för större solpaneler. Två/flera st 30W solpaneler kan, med fördel, parallellkopplas för att få mer effekt. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

30W solcellspanelen är lämplig för dig som har litet behov av ström, t.ex. för bara belysning några timmar per dag och använder lågenergilampor eller LEDlampor. Om du laddar batteriet under veckans alla dagar och använder ström under veckoslutet räcker strömmen dessutom till några timmars tv och laptop. 30W solpanelen kan också användas för direktanslutning av 12V, DC apparaturer med låg strömförbrukning. (apparater märkta (mindre än 30W ska ej anslutas direkt om de saknar strömbegränsning).

30W solcellen är också lämplig för dig som vill bygga och experimentera och lära dig mera om solceller. Det är också lämplig för dig som har trångt om utrymme för större solpaneler. Du kan då parallellkoppla flera 30w solceller för att få önskad effekt
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminiumram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminiumram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Fri frakt till DHL service point

1-12030M3
Effekt 30 W
Mått 535 x 475 x 25 (längd x bredd x djup)mm
Vikt 3.4 kg
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V, Ström= 1,71 A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 1,94A
Antal Solceller 36 st. solceller av monokristallint kisel
Kontaktbox & kabel Kontaktbox med skruanslutning (alternativ lödning av kabeln). Denna solcell levereras utan kabel.
Rekommenderad Kabel 2.5mm2 för avstånd upptill 10 m, om avståndet är längre än 10 m kan 4 mm2 användas.
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efterfrågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.