• På rea!
  • Ny
solpanel 40W monokristallin
  • solpanel 40W monokristallin
  • solpanel 40W monokristallin
  • solpanel 40W monokristallin baksida

Solcell 40W, monokristallin-2

480,00 kr
Levereras inom 1-3 dagar

40W solcellen är tillräcklig för belysning och några timmars TV/laptop per dygn.  Denna 40W  gjort extra small för att passa trånga utrymmen. Vi har främst tänkt på båtar med litet utrymme för solpanel men givetvis fungerar i alla andra applikationer också. 40W är är populär bland sommarstugeägare som besöker stugan då och då, då hinner denna solpanel ladda batterierna under tiden man är borta. Två/flera 40W solpaneler kan, med fördel, parallellkopplas för att få mer effekt. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

 

Säkerhetspolicy

 

Leveranspolicy

40W solpanelen är lämplig för dig som inte har allt för stort behov av ström, t.ex. för bara belysning några timmar per dygn och använder lågenergilampor eller LED-lampor, utöver belysning kan du använda laptop eller TV någon timme per dygn. Om du laddar batteriet under veckans alla dagar och använder ström under veckoslutet räcker strömmen till mycket mer. 40W solcellen kan också användas för direkt anslutning av vissa 12V, DC apparaturer med låg strömförbrukning. (apparater märkta (mindre än 50W (50AV) ska ej anslutas direkt)).

Denna solcell är lämplig för båtar med small utrymme för solpanel, givet vis fungerar i alla andra sammanhang också.
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlat glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Passar inte måtten? Titta på  andra solceller på 40W,vi har flera varianter på 40W. 

1-12040M-K
Effekt 40 W
Mått 828 x 355 x 35 (längd x bredd x djup)mm
Vikt 3.5 kg
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V, Ström= 2.29 A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 2.58A
Antal Solceller 36 st. solceller av monokristallint kisel
Kontaktbox & kabel Kontaktbox med skruanslutning (alternativ lödning av kabeln). Denna solcell levereras utan kabel.
Rekommenderad Kabel 2.5mm2 för avstånd upptill 10 m, om avståndet är längre än 10 m kan 4 mm2 användas.
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efter frågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.