solcell 10W, svart monokristallin
  • solcell 10W, svart monokristallin
  • solcell 10W svart, baksida
  • andra smala solpaneler

Solcell 10W, monokristallin, svart ram

476,00 kr
rating Read the review
Average rating: 5/5 Antal recensioner: 1
Levereras inom 1-3 dagar

10 W solpanel, special design med svart ram och svart baksida och 6 m kabel. Ser helt svart ut (utom ledningar). med mycket effektiva solceller och kompakt mått, endast 13,5 cm bredd (64 cm lång). Denna 10 W solcellspanel är konstruerad främst för underhållsladdning av batterier samt att driva lågeffekt apparaturer för 12VDC. Lämplig för direkt drift av 12V-fläktar. Lämplig också för dig som vill bygga och experimentera och lära dig mer om solceller. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

Denna 10 W solcellspanel  med svart ram och svart tedlar och 6 m kabel och endast 135 mm bredd är konstruerad främst för underhållsladdning av batterier samt att driva lågeffekt apparaturer, 12VDC. Lämplig för dig som vill bygga och experimentera och lära dig mer om solceller. Det är också lämplig för dig som har trångt om utrymme för större panel. Du kan då parallellkoppla flera solceller för att få önskad effekt.

Den svarta ramen och svart tedlar gör installationen diskret i många sammanhang.

Passar inte måtten dig vi har 10W solcell med annan mått också. Vi har Nordens största solcell sortiment.
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Fri frakt till DHL service point

1-12010M-B
Effekt 10 W
Mått 640 x 135 x 25 (längd x bredd x djup)mm
Vikt 1.25 kg
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V, Ström= 0,57 A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 0,65A
Antal Solceller 36 st. solceller av monokristallint kisel
Kontaktbox & kabel Kontaktbox med skruanslutning (alternativ lödning av kabeln). Denna solcell levereras 6m kabel, installerad.
Rekommenderad Kabel 1.0 -1.5mm2 för avstånd upptill 10 m, om avståndet är längre än 10 m kan 1,5-2.5 mm2 användas.
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efterfrågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

5
rating 5

Helt ok. 

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.