Integrerad solfångare 150 L för sommarstugor och året runt användning
  • Integrerad solfångare 150 L för sommarstugor och året runt användning
  • Integrerad solfångare 150 L för sommarstugor och året runt användning
  • Heat-pipe
  • värmeöverföring med heat-pipe
  • Tvärsnitts skiss

Integrerad solfångare 150 L för sommarstugor och året runt användning

9 160,00 kr

Solfångare med heat pipe. Integrerad, fungerar året runt även i nordiskt klimat.

Denna solfångare är idealisk för sommarstugan eller för permanentbostaden för det ljusa halvåret. Tål hög tryck, kan anslutas i befintligt

varmvattensystem eller användas fristående. Fördelarna med ett integrerat system är att det är självreglerande, behöver ingen styrning och ingen pump, ingen avluftning och ingen glykol. Heat pipe har fördelen att vattnet inte kommer i kontakt med vakuumrören, ingen risk att rören fryses sönder under vintern.

Gratis frakt för denna produkt

Antal
Slut i Lager

150 liter, heat-pipe solfångare kan användas året runt och jobbar med tryck i vattenledningen. Testat för 12 bar tryck, tål 6 bar kontinuerligt tryck. (trycket i vattenledningar är cirka 3 bar i Sverige). Vi rekommenderar att den stängs av på vintern om det finns risk att vattenledningar till och från solfångaren kan frysa.Solfångaren är kompakt, vattentanken sitter ovanpå ställningen. Den behöver inga andra delar. Solenergin (även infraröd energi under molniga dagar) absorberas av heat pipen den kommer upp emot 260°C i heat-pipen.  Kopparröret mitt i heat pipe värms upp och värmen förs till ett grenrör i tanken. Glasrören är inte i kontakt med vatten och det finns ingen risk för att de kan frysa sönder.

Vattentanken är välisolerad och behåller värmen i flera dygn utan sol. Temperaturminskningen per natt är 3-4°C. Solfångaren kan placeras på taket av sommarstugan eller på gräsmattan.

Detta system kan också användas till permanentbostaden, enkelt att installera, behövs inte avluftning, och behöver ingen styrning eller pump. Alla kan installera det själva och slippa dyra hantverkarkostnader. Den kan också anslutas i serie med befintlig varmvattenberedare. Vattnet värms upp av solen och om solen inte räcker kan din vanliga varmvattenberedare komma igång. Du kan spara många kronor på elräkningen.

10-gradigt vatten kommer upp till 95 grader på 6 timmar soliga dagar. Den fungerar också molniga dagar men då tar det längre tid att komma upp i temperatur. Solfångare med vakuumrör är mycket effektiva, vattnet kokar ofta och det finns ingen risk för bakterietillväxt.Detta system kan också fungera i alla andra applikationer, det kräver ingen ström och kan fungera var som helst bara det finns sol och vatten. 

Du har också möjlighet att sätta en värmepatron i den och använda som vanlig varmvattenberedare under vintern. Värmepatron ingår inte i priset, värmepatron, styrning och temperatursensor säljes separat (1390 kr, fråga oss om värmepatron) 

Detta system är Keymark certifierad . Med en absorptionsyta på 1,42 m2 (15 st. heat pipes, 190 cm långa. Denna solfångare producerar varmvatten för 3-5 personer dagligen (det ljusa halvåret).
Obs! Bilden avviker färgen på ställningen är vit, ställningen avviker också i några detaljer, se monteringsinstruktioner för detta system.  

Obs! heat pipen är transportkänsliga och måste transporteras varsamt.  Fraktkostnad 1450 kr är inkluderat i priset. Denna produkt fraktas endast på pall med DHL eller budbil. Du får gärna hämta solfångaren från vårt lager i Norrköping och spara 1450 kr.
Om du hämtar från vårt lager välj fraktsätt "hämtar" rabatten dras av vid kassan.

Gratis frakt för denna produkt men om leverans till udda ort tillkommer Udda orts tillägg.

Udda orts tillägg: Denna produkt är skrymmande/tung och hanteras inte av DHL service point. Den levereras hem till dig: För leverans till vissa postnr tillkommer udda orts tillägg:
Om leveransadressen är på någon av dessa postnr tillkommer udda orts tillägg enligt DHLs taxa

Udda ort 1: + 350 kr,

Udda ort 2: + 460 kr,

Udda ort 3: 625 kr.

Denna kostnad kommer att läggas manuellt på fakturan om leveransadressen är till någon av dessa postnr.

80-150
Artikelnr
80-150
Volym Tank
150 liter
Vatten Tank

Skal: Emaljerad stål (vit emalj), godstjocklek 0,4mm.

Innertank: Rostfritt stål (SUS304-2B), godstjocklek 2mm.

Isolering: Polyuretan ,Tjocklek:55mm 

Värmeväxlare tank
Värmen överförs via heat pipes till grenrör i tanken
Vakuumrör beskrivning

Tre-elementsrör med hög kisel och bor innehåll.  Gradvis övergång SS-Al-Nx/Cu för bästa ljusabsorption.

Vakuumrör-beläggningstryck: < 5x4-4torr

Förväntad livslängd för vakuumrör 15 år

Vakuumrör, längd/diameter
1900mm / 58mm
Antal vakuumrör
15 st.
Solfåningsyta
1,42 m2
Mått
-----
Ställning
Vitmålad galvaniserad stål
Solfångningseffekt
cirka 1250 W vid optimal sol och solvinkel
Tillverkare
Sunsurf New Energy Technology
Garanti

2 år, Garantin gäller inte rör som går sönder av  mekaniska krafter eller vatten som som fryser under vinter.

Töm solfångaren när det finns risk för frost

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.