• −10%
Solfångare för varmluft & ventilation OS22, 500W, luftcirkulation
  • Solfångare för varmluft & ventilation OS22, 500W, luftcirkulation
  • Solfångare för varmluft & ventilation OS22, 500W, luftcirkulation, baksida
  • Vägg-montage
  • Tak.montage

Solfångare för varmluft & ventilation OS22, 500W, luftcirkulation

2 680,00 kr
2 412,00 kr Spara 10%
Levereras inom 1-3 dagar

Solfångare för varmluft och ventilation OS22,  0, 7m2, 500W. OS22 cirkulerar rummets luft och  ger ännu högre innetemperatur kalla vår- och vinterdagar än OS20. Rekommenderas för sommarstugor, permanent bostad, källarutrymmen, garage och alla andra ställen som behöver värmas upp och ventilerar. OS22 ger lagom energi för utrymmen av 50m2, (icrka 120 kubik meter).

Se också OS20, samma effekt, mer ventilation mindre värme.

 

Säkerhetspolicy

 

Leveranspolicy

Gratis värme och ventilation: Sol-luftvärmare/ventilation fungerar genom att kall frisk luft sugs in i panelen och leds igenom en special konstruerad kanalsystem i panelen.  OS22 värmer upp båda frisk uteluft eller värmer upp rummets inneluft.  Materialet inne i panelen absorberar solens energi och luften värms upp innan den blåses in i bostaden. Luftsuget och lufttryckning i bostaden sker via fläktar som drivs av solceller. Även kalla vinterdagar kan temperaturen höjas 20 till 40⁰C i panelen.

arbetssätt varmluftsolfångare, friskluftinttag

När inomhus luftintaget är stängd sugs friskluft uteluft in i panelen.

Inneluften cirkulerar i solfångaren och värms upp omoch om igen

När friskluft-uttaget är stängd cirkulerar inne-luften och rummets temperatur höjs ytterligare.

Funktionen styrs av en termostat, den blåser in luft när luften har uppnått önskad temperatur.Vi rekommenderar vertikal montering av sol-luftvärmaren för bästa resultat. Den ger en estetisk snygg bild och den faller naturlig in i byggnaden och utifrån uppfattas som ett fönster.

Luftsolfångaren ska monteras på södervägg om möjligt, (avvikelse på upp till 45 grader från söder är acceptabelt). Det är också möjligt att installera solfångaren på taket (rekommenderas inte). Inne-luften blandas sämre om inblåsning sker vid taket (varmluft har lägre densitet och blandas sämre med kalluft på golvnivå).

Lufttemperaturen styrs av en regulator, du kan också stänga av solfångaren helt när så önskas (t.ex. varma sommardagar).Den fungerar med solenergi och, förstås, fungerar inte på natten och vid kraftigt moln och regn. Du behöver annan värmekälla för dessa tider.

Den ger stor besparing i uppvärmningskostnader. Sol-luftvärmare är idealisk för sommarstugor, källarlokaler, husbilar, garage, verkstäder och förstås permanentbostaden.  Den båda värmer och ventilerar och driver bort fukten.

Den kräver inget underhåll och kostar inget i drift. Vi kan med gott samvete säga att det är den billigaste och renaste uppvärmningssystem som har uppfunnits, enkelt att montera, de flesta ska klara av att montera den själv och spara kostnader för hantverkare.Observera, våra solfångare är med värmebehandlat mineral glas (4mm),  med låg järninnehåll och hög transparent för bra verkningsgrad och lång livslängd. På marknaden förekommer solfångare med plexiglas (polycarbonat) med sämre verkningsgrad och sämre livslängd. OS-22 hete OS-24 tidigare, det är namnet som ändrats för övrigt inga andra ändringar.
Denna modell kommer med antireflex behandlat, matt glas för bättre ljus absorbtion och mindre reflektion vid sned solinfallsvinkel.

2-OS22
Artikelnr
2-OS22
Maximal effekt
500 W (vid klar sol)
Solfångningsyta
 0,7m2
Rekommenderad lokal yta/volym
Räcker för lokalstorlek av 50 m2,  cirka 180 m3
Mått
105x66X7,7  (längd x bredd x djup) cm
Vikt
15.3 kg
Fläkt
12V, 0,3A, 3,6W, 92X92X25mm Ljudnivå: 42,2 dBA
Luftflöde (maximal)
max 105 m3 /timme
Temperaturhöjning (i uppvärmd luft)
30 ⁰C höjning av utetemperaturen (dagtid och solig)
Socell
11W placerad i samma ram som solfångaren
Garantier
Solcell 25 År, fläkt 3 år, andra delar och funktion 3 år 
Tillverkare
  Oscar Science and Technology
Certificat
 TUV, Solar Keymark, ISO9001

Produkt

Installation

Du kanske också gillar

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.