• På rea!
solpanel 140W monokristallin
  • solpanel 140W monokristallin
  • solpanel 140W monokristallin, baksida

Solcell 140W, monokristallin

1 520,00 kr
Levereras inom 1-3 dagar

Denna 140W solpanel är vår egen design. Uppbyggt av två uppsättning av 72 solceller (36 solceller+ 36 solceller i parallell för att minimera partiell skuggningseffekten) Solpanelen är med kraftig, anodiserad, aluminiumram, kablar med MC4kontakter och vattentät kontakt box .  Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer. 140W solpanelen laddar med upp till 8 A och räcker till en hel del (TV, belysning, ett litet kylskåp).

 

Säkerhetspolicy

 

Leveranspolicy

140W solcellseffekt räcker till det mesta i sommarstugan, belysning, TV, laptop, mobil och ett mindre 12V kompressorkylskåp. Har du större kylskåp eller tittar flera timmar på TV/laptop, satsa på större panel eller på en 140W solcellpanel med en MPPT regulator.

Denna solpanel är byggd av 72 solceller av monokristallint kisel (Två uppsättning av 36 solceller i parallell för att minimera partiell skuggningseffekten, Anledningen att vi bygger våra solpaneler med två uppsättning solceller är att minska påverkan av partiell skuggning. Läs mer om partiell skuggning genom att klicka här.)

Alla våra standard solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

 Mera effekt med 12V fås genom att parallellkoppla Två/flera solpaneler eller använda  större solpaneler som oftast finns i 24V. Det går att ladda 12V batterier med 24V solpaneler och en MPPT laddningsregulator, t.ex. vår  MPPT-tracer 20A.

1-12140M
Effekt 140 W
Mått 138 x 68 x 3,5 (längd x bredd x djup) cm
Vikt 13 kg
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V , Ström= 8,0 A, Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 9,0A
Antal Solceller 2x36 st. solceller av monokristallint kisel,
Kontaktbox & kabel IP65 (vattentät box) med inbyggda bypass diod, 75cm kabel med IP65 kontakter av typ MC4
Rekommenderad Kabel 4mm2 för avstånd upp till 5m,   62mm eller grövre för längre avstånd. 
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efter frågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.