• På rea!
solpanel, 60 W monokristallin, framsida
  • solpanel, 60 W monokristallin, framsida
  • solpanel, 60 W monokristallin, baksida

Solcell 60W, monokristallin

860,00 kr
Levereras inom 1-3 dagar

60W solcellspanels ,ed mycket effektiva solceller för maximal effekt på minimal yta.  Utöver de mycket effektiva solcellerna är denna solpanel gjord av 2x36st celler för att minimera skuggningseffekten. Passar alla applikationer där man vill ha mest effekt på tillgängligt yta.

Vid framtagning av denna solpanel har vi speciellt tänkt på små båtar med begränsad yta för solceller men solcellen fungerar givetvis i alla andra områden. Mycket robust uppbyggnad för att tåla tuff behandling och tuffa miljöer.

60W solpanelen är lämplig för dig som inte har allt för stort behov av ström, Produktionen från denna solpanel  räcker för belysning några timmar per dygn utöver belysning kan du använda laptop eller TV några timme per dygn. Om du laddar batteriet under veckans alla dagar och använder ström under veckoslutet räcker strömmen till mycket mer. 60W solcellen kan också användas för direkt anslutning av vissa 12V, DC apparaturer med låg strömförbrukning. (apparater märkta (mindre än 65W (65AV) ska ej anslutas direkt)). 60W räcker också till ett mindre 12V kompressor kylskåp.

Är gjord av A-klass solceller av monokristallint kisel med stor verkningsgrad och maximal effekt på minimal yta. Panelen är gjord med 2x36 solceller i parallellt för att minimera skuggningseffekten.

Passar inte måtten titta på andra 12V paneler. Vi har nordens bredaste sortiment av solceller, förhoppningsvis hittar du det du söker.

Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Den robusta konstruktionen garanterar lång livslängd förhoppningsvis 40-50 år, varav 25 år är garanterad av oss. Garantin innebär att effekten får minska med maximal 1% per år, eller maximal försämring 20% på 25 år. I nordiska klimatförhållanden tror vi inte att den kommer att minska alls.

1-12060M-K
Effekt 60 W
Mått 758x537x35 (längd x bredd x djup) mm
Vikt 5kg
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V , Ström= 3,43A, Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 3,88A
Antal Solceller 2x36 st. solceller av enkristallint kisel
Kontaktbox & kabel kontaktbox med inbyggd bypass diod,
cirka 90cm kabel med MC4 kontakter
Rekommenderad Kabel 2.5 till 4 mm2 rekommenderas
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efterfrågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.