• På rea!
Solpanel 85W monokristallin
  • Solpanel 85W monokristallin
  • solpanel 85W monokristallin baksida

Solcell 85W, monokristallin

1 112,00 kr

85W solcellen är en populär solcell båda bland sommarstugeägare och husbil-/husvagnsägare. Denna 85W solpanel kemmer med tvåuppsättning av 36 solceller (2x36) för att effektivt minimera skuggningseffekten. Kraftig aluminium ram, hög-transparent glas, kemikalie- och havsvatten-tålig tedlar gör solpanelen mycket robust och tål tuff behandling och tuffa miljöer.

Antal
Slut i Lager

 

Säkerhetspolicy

 

Leveranspolicy

85W solcell räcker till en hel del, belysning, TV, laptop, mobil etc.
Alla solpaneler är med anodiserad, klimatbeständig, aluminium ram (med monteringshål). Framsidan är värmebehandlad hög transparent glas och baksidan är tedlar. Tedlar är ett syntetmaterial som tål vanliga kemikalier, föroreningar, havsvatten och mycket annat. Konstruktionen med värmebehandlad glas, aluminium ram och tedlar är mycket robust. Solpanelen kommer att generera ström i minst 25 år (förhoppningsvis 40-50 år) med den utlovade effekten.

Denna solpanel är med två uppsättning solceller, 2x36, anledningen att vi bygger våra solpaneler med två uppsättning solceller är att minska påverkan av partiell skuggning. Läs mer om partiell skuggning genom att klicka här.

1-12085M2
Effekt 85 W
Mått 900 x 670 x 34 (längd x bredd x djup)mm
Vikt 6.6 kg
Elektriska Egenskaper Vid maxefekt: Spänning = 17,5V , Ström= 4,86A
Obelastad: Spänning= 21,5V , Ström vid kortslutning= 5,49A
Antal Solceller 2X36 st. solceller av monokristallint kisel,
Kontaktbox & kabel kompakt kontaktbox (IP65)  med inbyggd bypass diod,
Dena solpanel levereras med 90cm kablar med MC4 kontakter (Hane, Hona), Köp  Förlängningskabel av nödvändig längd
Rekommenderad Kabel 4 mm2 rekommenderas
Tillverkare Designad av Solar Lab, Tillverkad för Solarlab

Hur mycket energi producerar en solpanel beror på många faktorer. En solpanel omvandlar den energi som kommer från solen till elektricitet. Energi från solen varierar mycket beroende på plats, på jorden, väderförhållande, årstid, hur solpanelen är orienterad mot solstrålarna osv. För att just se hur mycket just denna solpanel producerar i Sverige besök denna länk, energiproduktion solceller i Sverige, och mata in nödvändig information som efter frågas får du ett genomsnittlig värde för produktionen.

Det är mycket viktigt att hela panelen är i solen och inte del av solpanelen hamnar i skugga. För att se hur partiell skuggning påverkar produktionen läs denna skrift, Partiell skuggning av solpaneler.

chat kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.